Arbetslösheten lägre än någonsin

Arbetslösheten lägre än någonsin

Idag är arbetslösheten lägre än den någonsin varit i Sverige. Hur kommer det sej att regeringen ändå har mindre stöd än oppositionspartierna?
 
Är det så enkelt att man helt enkelt röstade på alliansen pga att man var missnöjd med den gamla regeringen? Trodde man då att nästa regering inte skulle hålla sina löften? Jag menar… den här gången händer det verkligen mycket av det som man lovade i valet. Det är man ju inte riktigt van vid…
 
Vad trodde man egentligen skulle hända med en ny regering? Att det skulle fortsätta som det alltid gjort, bara att statsministern var ny? Det fattar väl var och en, att politiken kommer förändras när man byter regering.
 
Jag inbillar mej att sverige tjänar på att sätta folk i arbete. Att man får lön för mödan, att det ska löna sej att arbeta. Men tydligen vill vi ligga på sofflocket och tjäna lika mycket som den som arbetar… mycket fel i mina ögon. Självklart ska den som inte kan arbeta pga skada, sjukdom eller vad det nu kan vara, få relevant ersättning. Men man ska inte ha lika mycket i plånboken som den som arbetar, varför skulle man det?
 
Men det är ju detta som många från oppositionen menar är orättvist. Att den förra regeringen stängde psykboenden och tog bort de civilanställda hos polisen och en massa annat tokigt. Det har man förträngt…  Helt plötsligt har den socialdemokratiska regeringen gjort allt rätt i många, många år.
 
Varför hade man då så stor arbetslöshet? Varför kan skolbarnen inte läsa när de slutar nian? Varför finns inte lärlingssystemet längre? Varför har vi så många bostadslösa/hemlösa/uteliggare? Varför ligger döda äldre i sin bostäder utan att upptäckas? Varför vill folk byta regering?
 
Jag bara undrar…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *