Årets första boktips – bara feelgood

Årets första boktips – bara feelgood

Bästa läsningen är såklart i solstolen, i skuggan av ett parasoll. Där trivs jag som allra bäst! På flyget till Egypten plöjde jag semesterns första bok, första veckan hade jag läst ytterligare tre böcker. Det blev en rejäl feelgoodhög 🙂

När jag reser packar jag gärna ner storpocket. De jag får, eller köper under året, sparar jag till just resor. Nu säger, eller tänker ni säkert: det finns faktiskt läsplattor och ljudböcker. Å så är det ju, men jag vill ha en ”riktig” bok, som doftar bok och som man bläddrar. Dessutom vill jag ju ta fina bilder av det jag läser!

Den här gången är det övervägande böcker av författaren Colleen Hoover som jag hört om men aldrig läst. Nu plöjde jag tre av hennes böcker efter varandra och det var inte svårt alls. Så härliga! De är helt fristående, så det spelar ingen roll i vilken ordning man läser dem.

Vi börjar väl uppifrån som vanligt, fast jag läste dem tvärtom 🙂

Bekännelser – Colleen Hoover

Alla har vi hemligheter, vissa mer än andra. Auburn byter stad och liv, allt för att vinna tillbaka det hon älskar mest av allt. Konstnären Owen målar tavlor av olika personers mer eller mindre svåra bekännelser. Av en slump korsas deras vägar och deras nya stormande relation byggs direkt på lögner.

Auburn vågar för en gångs skull chansa på kärleken och öppnar sitt hjärta, men snart inser hon att Owen döljer någonting för henne. Hans förflutna riskerar att förstöra allt som är viktigt för Auburn och enda sättet att åter ta kontroll över sitt liv är att lämna honom. För att rädda deras relation måste Owen bekänna – men hur ska han kunna göra det när bekännelsen är värre än själva brottet?

Hjärta, smärta, hemligheter och vänskap i en salig röra. Det är både ont i magen och värmande i hjärtat, högt och lågt och alldeles underbart. Att skriva vackert om död och familjehemligheter är svårt, men Colleen Hoover lyckas.

Dina perfekta sidor – Colleen Hoover

Om Coollen Hoover kan skriva vackert om död, så är det inget emot vad hon kan göra om det svåra ämnet barnlöshet. Men sin känsliga penna lyckas hon inte bara förmedla de känslor som finns hos båda parterna, utan även omgivningens reaktioner, krisande relationer och kampen att leva vidare oavsett resultat på stickan.

Hur stark måste kärleken vara för att relationen ska överleva, när båda som lever i den är trasiga? Quinn och Grahams perfekta kärlek hotas av deras operfekta äktenskap. Alla minnen, misstag och hemligheter som skapats genom åren håller på att slita isär deras relation, några förflugna ord som inte var meningen att höras riskerar att förstöra allt.

Vackert, smärtsamt och tänkvärt om ett ämne som är svårt att prata om. Men att hålla tyst löser ingenting och det är kanske det som Colleen Hoover mest vill förmedla.

9 November – Colleen Hoover

Fallon möter Ben samma dag hon ska flytta tvärs över landet. Fallon tror att det är en slump och det är det väl delvis även om Ben vet exakt vem hon är sedan länge. Deras sprakande attraktion och oerhörda kemi får dem att spendera hela sista dagen i Los Angeles tillsammans. Eftersom de precis träffats och inte är redo för en distansrelation bestämmer de sig för att ses på samma plats, samma datum, varje år.

Fallon flyttar till New York för att satsa på skådespelarkarriären hon tidigare varit tvungen att ge upp och Ben vill skriva en roman. De kommer överens om att han ska skriva om deras möten och färdigställa sin bok. Så varje år ses de. Tills den dag Fallon börjar tvivla på om Ben är ärlig eller om han bara spelar en karaktär, för att få till den perfekta ploten i sin kärleksroman.

Coollen Hoovers specialitet är att nysta upp en historia lite bakvänt och genom att man får läsa om karaktärernas egna upplevelser omlott. Från början är det bara två personers olika berättelser om samma upplevelse, men vartefter får man deras bakgrund och allt klarnar. Briljant författarskap helt enkelt!

Den perfekta kärleksbluffen – Elena Armas

Jag öppnar boken och kan inte sluta läsa. Jag skrattar högt, samtidigt som jag blir lite irriterad.

Spanska Catalina har sedan en tid sitt boende och karriär i USA. När hennes syster ska gifta sej är hon i desperat behov av en dejt, eftersom den oskyldiga lögnen om hennes amerikanska hunk till pojkvän urartat något. Nu ska alla hon känner dit, inklusive expojkvännen och hans fästmö, och hela familjen förväntar sig att hon tar med sin dejt.

Hon har bara fyra veckor på sig att hitta någon som är villig att ta sig över Atlanten med henne, och som dessutom går med på att vara hennes fejkade pojkvän. När Aaron Blackford – den irriterande men snygga, blåögda, mörkhåriga skitstöveln – ställer upp är det inte ens ett alternativ. Catalina hatar honom, men till slut har hon inget att välja på.

Även här är det några förflugna ord som sagts, som hörts av ”fel” person. Allt oerhört roligt skrivet och man skrattar högt flera gånger. Så varför blir jag irriterad? Jo, för att en hel del är dialog på spanska som inte översätts. En del översätts, men långt ifrån allt. Så vissa dialoger går helt förbi mej och det stör mej.

I Crazy Rich i Asien, hade man små fotnoter längst ner på sidorna för att de kinesiska uttrycken skulle förstås enkelt. Så hade man kunnat göra här med och det hade blivit så mycket bättre. Men det är roligt och det är en spännande handling, så otroligt otänkbart att det blir väldigt kul.

Detta är en himla mysig hög och jag kan absolut rekommendera allt av Colleen Hoover och kommer att läsa allt hon släpper i framtiden. Förmodligen kommer jag att leta rätt på det hon släppt tidigare också, så mycket gillade jag dem.

Jag plöjde ytterligare några böcker där i solsängen, så det kommer fler tips alldeles snart 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *