3 gamla godingar och 1 ny!

3 gamla godingar och 1 ny!

Att ta fram en bok som är skriven av en författare som man redan läst och tycker om, är nästan som att träffa en gammal bekant. Någon man gärna fördriver en stund tillsammans med och sett fram emot att träffa. Så var det med tre av böckerna i den här bokhögen.

Att läsa en bok av en helt ny författare är spännande och förväntansfullt. Man tittar, känner tyngden, läser baksidan, bedömer omslaget och tjockleken på boken… kan det bli nåt av det här tro? Oftast blir det ju bra, den här gången blev det väldigt bra!

Vi börjar uppifrån som vanligt:

Ellens val del 7 ”Hemligheten” – Elvira Berg

Här är ett kärt återseende! Sjunde delen och fortsättningen på Ellens spännande och beroendeframkallande historia. Vi har kommit till 1918. Ellen och Carl har fått sina tvillingar och kämpar som många andra för att få tillvaron att gå ihop.

Ellen vill skriva igen och Gabriella vill fortsätta att skapa mönster som modeskapare. Men sånt går väl inte för sej som gift och när man blivit mamma? Tiderna förändras, men går förändringen tillräckligt fort för Ellen och Gabriella?

På pensionatet växer Gerdas känslor för Serafia, men hon umgås väldigt mycket med den nya gästen Harry. Lite väl mycket kanske? Som i de föregående böckerna får vi följa väninnorna i deras vardagsliv, moraliska frågor och politiska vindkast. Det är kärlek, vänskap, frustration och orättvisa. Å alldeles alldeles underbart!

Elvira Berg har lyckats igen 🙂

Crazy Rich i Asien – Kevin Kwan

Detta är en ny författare för mej. Boken har legat rätt länge och väntat, den lockade lixom inte alls… men vilken härlig bok!!!

Nick och Rachel bor i New York, men har rötterna i Kina. De har varit ett par i två år och det är dax för deras första gemensamma resa, pga Nicks bästa väns bröllop. I New York är Nick och Rachel jämställda, vad Rachel inte vet är att Nicks familj är förmögna. Galet rika helt enkelt.

Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil. Hans familj är en av världens rikaste. Nick visar sej dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.

Så himla rolig bok, med snabba kast och en härlig dialog. Kevin Kwan skriver så levande att man verkligen ser både karaktärer och miljöer framför sej. Man är faktiskt där, mitt i händelsernas centrum. Jag älskade den här boken och blev så otroligt glad när jag fick veta att den även finns som film. Den ska jag se!

Storm över Solviken – Sofia Ymén

Sofia Ymén har gjort det igen! Allt den där fina lilla människan tar i blir till fantastiska historier, oavsett om det är mys eller som nu ett charmigt mysmysterium.

Den nya serien och första delen i serien Amatördeckarnas bokcirkel utspelar sej på på ”västkustens riviera”. Självklart på en båtklubb!

Anya Lindholm har flyttat till Solviken med sin hemvändande man och anmäler snabbt sitt intresse att engagera sej i ortens segelsällskap, trots att hon själv knappt satt foten på en båt. Allt för att komma in i ortens gemenskap. Där träffar hon Nadia och Linnéa, när ett mord sker i närheten blir alla tre snart indragna på olika sätt.

Så otroligt härlig! Sofia kan verkligen konsten att beskriva människor och skildra miljöer. Jag kan ingenting om Västkusten eller segling, ändå känner jag mej som hemma bland båtar, nät och segeldukar. Jag vet att det handlar om ett mord, ändå känns det lite som en kärleksförklaring till just Västkusten. Jag ska absolut läsa nästa del!

Smultronhyllan – Birgitta Bergin

Birgitta Bergin har en förmåga att ge mej lite ont i magen. Jag känner helt enkelt igen mej lite för mycket i hennes karaktärer och de mår inte alltid så bra. Så är det även den här gången, fast inte lika mycket som vanligt.

Författaren Agnes bestämmer sej för att sadla om och börjar jobba på ett äldreboende. Hon ser direkt en massa saker som borde ändras och försöker få den högst ovillige chefen på samma tankar. Han tycker inte alls som hon och det blir ett tyst krig mellan dem.

Samtidigt som hon börjar sitt nya jobb ger hos sej dessutom ut på dejtingmarknaden. Snabbt träffar hon charmige Benny som helt plötsligt bor hos henne hon. Allt går lite överstyr och hon vet inte riktigt längre vem hon är. Å vem är egentligen Benny? Det känns inte helt bra i magen…

Återigen har Birgitta Bergin skrivit en bladvändare, där man vill göra som barnen på teatern och ropa till personen på scenen att göra si eller så. Man vill bara ta Agnes i famnen och visa henne Bennys baksidor. Banka skiten ur Benny och ruska om hennes chef och trösta honom på samma gång. Det finns så många sidor i den här boken så det är svårt att ta in allt. Hela tiden lyckas hon hålla en kärleksfull och varm ton genom hela boken, trots flera svåra ämnen. Läs den bara.


En härlig hög med böcker! Jag kan inte rangordna dem, för jag gillar allihop väldigt mycket. Detta är en bokhög som jag gärna skulle ge en nära vän bara sådär. Det är skratt, allvar, historia, kärlek, sorg, svek, hemligheter och en massa annat i en alldeles perfekt blandning. En alldeles perfekt feelgoodhög alltså 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”3 gamla godingar och 1 ny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *