Årets första långtur

Årets första långtur

Äntligen är det dax för årets första längre husbilstur. Det är också dax för årets husbilsträff, den som vi arrangerar tillsammans med våra husbilskompisar alltså. Som vi längtat!

Planen var att åka redan under helgen och på vägen stanna till hos kompisar och se Eurovision. Nu blev det inte så av flera anledningar. Istället stod jag på loppis på lördagen och fick faktiskt ihop hyfsat med pengar. Det var bra att jag hann med det, eftersom jag inte vet vilka fler chanser jag får med tanke på att vi aldrig är hemma.

Medan vi såg Eurovision packade vi ihop oss och förberedde bilen. Så när vi väl gick och la oss var det mesta färdigt. Det var bara att tugga i sej frukosten och att installera husvakten som var kvar att göra.

Så hyfsat tidigt på söndagsmorgonen drog vi iväg. Så tidigt man orkar när man tittat på tv till 1.30. Lite sömn behöver man ju… ändå var det ganska drygt att köra de 4-5 timmarna, det var ju bla därför vi ville dela upp vägen. Målet var Sunne i Värmland.

Vi kom fram till First Camp Sunne – Fryksdalen vid 14.30, checkade in, hittade vår plats och ”flyttade in”. Eftersom vi ska vara här i drygt en vecka så åkte det mesta ut: matta, bord, stolar mm. Det är faktiskt det längsta vi varit på en camping. Vi föredrar ju ställplatser och flyttar oftast efter 2-3 dagar. Men här ska vi stå och jobba tills träffen är över.

I nuläget är campingen nästan tom, sånär som på långliggarna. Där vi står är vi bara 3-4 bilar, men det kommer att ändras under veckan. Ett 70-tal bilar ska göra oss sällskap på träffen. From onsdag trillar det in folk och sen åker de flesta hem på söndag. Det blir några intensiva dagar och det ska bli så kul!

Så nu är alltså husbilssäsongen igång igen. Nog för att vi varit ute även under vintern, men det är enklare och bättre på våren och sommaren. Allt är ju bättre då 🙂

Vill ni se vad som händer på träffen så ska ni kolla in Jikitas på äventyr på instagram och hänga med på vår live på youtube på fredag kl 17.00.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Årets första långtur

  1. Så här års saknar jag långliggarlivet. När allt ska på plats och man träffar de andra långliggarna igen. Det är speciellt.
    Hoppas att ni får en härlig vecka.

  2. Campinglivet är allt lite speciellt. Nu har vi varken husvagn eller husbil så får ju inte uppleva det själv tyvärr. Samtidigt saknar jag det lite.

  3. Vad roligt med husbilsträff! Jag har svårt att vara länge på camping, föredrog att fricampa eller ställplaster när vi campade med familjen.

    1. Förra gången hade vi inte det, det var lixom nog att bara fixa träffen. Den här gången har vi uppmanat de som kommer att fixa egna grejer. Så nu är det någon som ska ta med ett gäng och cykla och några andra ska spela padel. Vi kommer att köra ett träningspass för dem som vill.

  4. Jag är som sagt uppvuxen med långliggarlivet och åka husvagnturer under semestern. Därefter crossbuss både land och rike runt samt ute i EU. Så visst blir jag lite sugen efter att få följa era upptåg.

    Såg faktiskt bara röstningen när Loreen vann och förundrade över hur Finland agerade och beteede sig. Sämsta förlorarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *