Att inte ta saker personligt…

Att inte ta saker personligt…

Jag har ett problem. Eller… jag har flera problem, men detta stör mej och jag jobbar med det hela tiden. Jag tar saker som händer eller sägs alldeles för personligt.

Självkänsla och självförtroende är två helt olika saker. Självförtroendet är det inget fel på, jag kan massor och gör saker bra. Däremot är det knepigt med självkänslan. Att jag skulle vara en bra person som folk gillar, har jag svårt att förstå.

När det då händer saker, eller sägs saker som bara det minsta skulle kunna ha med mej att göra, får jag problem. Jag tar allt väldigt personligt. Det kan vara saker som inte görs eller sägs också. Som tex om jag är med på en bild där alla utom jag taggas eller nämns vid namn, det reagerar jag på direkt. ”Dom tycker inte om mej och vill inte kännas vid mej”.

Detta är förstås mitt problem, inte dem som glömmer att tagga mej. Och det har jag jobbat med de senaste 30 åren. Det är bättre, men senaste året har jag varit i en svacka där jag analyserar för mycket helt enkelt. Jag kämpar verkligen med min självkänsla, men kommer lixom aldrig helt i hamn. Trots terapitimmar och världens finaste man, som jag faktiskt tror på när han säger att jag är det finaste han vet.

Folk som inte har problem med självkänslan fattar inte problemet. ”Det är väl bara att strunta i” får jag höra. Men det är inte så enkelt! Börjar folk viska när jag går förbi så är det svårt att inte tro att de viskar om mej. Samtidigt som jag vet att jag inte är jordens mittpunkt eller Sveriges mest intressanta person att viska om. Det är så svårt!

Men jag kämpar vidare. Jag är bra! Det finns folk som faktiskt gillar mej och frivilligt är mina vänner. Jag ska bara fatta det också. På riktigt.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Att inte ta saker personligt…

  1. Jag har aldrig träffat dig men jag tycker du verkar vara en fantastisk fin människa som sprider massor med både glädje och energi till andra och du verkar oxå väldigt lätt att tycka om som person. Har många gånger tänkt när jag läst din blogg att henne hade jag gärna träffat och pratat bort ett par timmar med . Vill bara skicka med dig dem orden 😍🥰❤️ /Roger

  2. Känner igen mig i det du skriver. Att bara säga ”bry dig inte” är bara en tom klyscha. Vi har en del att jobba med där.

  3. Jag förstår dig, och jag ogillar väldigt mycket när folk säger att ”det är väl bara att strunta i”. Även om det är så är det inte så ”bara”. Och ibland uppför sig faktiskt folk inte så trevligt eller genomtänkt, och då har man sin fulla rätt att reagera.

  4. Det där läste ju jag om i min utbildning just skillnaderna mellan självkänsla och självförtroende att hur olika det är egentligen och att man kan ha det ena och inte det andra m.m.

    Jag känner igen mig och önskar ocksån att jag kunde sluta bry mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *