Bara man vill så…

Bara man vill så…

Den här tjejen bevisar väl att bara man vill, så kan man gå ner i vikt! Att vara 158 cm lång och väga 103 kg är farligt! Den här tjejen hade utan problem kunnat få en magoperation, men istället ger hon sej in i viktkampen på egen hand och lyckas! 44 kg på ett år är hur bra som helst. Det behövs inga mysko dieter eller metoder, det behövs bara sunt förnuft och en jäkla massa vilja!

Martin gick ner 60,4 kg på 53 veckor med hjälp av Viktväktarna. Han fick hjälp att förstå vilken mängd mat han skulle äta, hur stora portionerna skulle vara och vilka hälsorekommendationer som finns för att man ska må bra under viktminskningen. Precis som tjejen i Expressen började han med promenader, det är svårt att börja med något annat när man är så stor som han var.

Jag själv har iofs ”bara” gått ner 12 kg, som jag dessutom inte kunnat hålla… men jag behövde också hjälp att veta hur mycket man ska äta eftersom jag inte åt något under dagen och sen smällde i mej ett gäng limpmackor på kvällen.

Vi vet att alla kan gå ner i vikt oavsett hur stora de är från början. Vi har medlemmar som gått ner 30-40 kg. Vår senaste medlem som blev färdig förra veckan, hade gått ner 33 kg. Att ta bort så mycket av sin kropp innebär en väldigt stor mental förändring. Många skiljer sej… att få tillgång till en kropp som man inte visste fanns gör att man får en helt annan självbild och självkänsla. Man blir faktiskt lyckligare av att vara normalviktig, särskilt om man varit väldigt tjock innan. Helt plötsligt blir man sedd för den man är och inte för att man är tjock. Man kan göra saker som man inte kunde förr och man vågar mer än man gjorde förr. Klart man blir förändrad och att vissa kan tycka att man blivit konstig och ta avstånd.

Men jag tror man kan fråga vem som helst av de som gått ner mycket och alla kommer att säga samma sak: det är värt allt jobb och allt slit. Hellre 50kg smalare utan operation och sen kämpa för att behålla den nya vikten, än att operera sej och aldrig mer kunna äta en normalstor portion mat eller gå på buffé. Självklart kan operationer vara befogade i vissa fall, men långt ifrån alla som görs nu. Alternativet måste finnas, men kanske inte göras så frikostigt som i nuläget.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *