Behöver – Måste – VILL!

Behöver – Måste – VILL!

Jag skulle behöva. Jag måste. Kravfyllda ord, iaf i min värld. Det är när det ser ut som ett bombnedslag hemma som jag säger att jag MÅSTE städa och hur lockande är det då? Eller när volangerna blir fler, det är då man skulle BEHÖVA ta en extra promenad… eller hur?

Om man istället byter ut behöver och måste mot VILL, vad händer då i skallen? Jo, det blir lixom en helt annan innebörd i meningen. Inte kravfyllt utan mer lockande. Det är fortfarande inte roligt att städa, men om man vänder helt på meningen och istället tänker att jag VILL ha fint runt mej – ja, då är det ju bara att fixa det.

Alltså: Jag VILL vara hälsosam – istället för jag BORDE vara hälsosam. Jag VILL gå ner i vikt istället för att jag MÅSTE gå ner i vikt. Nu kanske det är ett måste ändå i vissa fall, man kanske har överhängande risker med sin övervikt – men då får man väl tänka jag VILL må bäst möjligt. Det har funkat för mej 🙂

Vill man något, så är det lättare att ta tag i det, än om man måste. Då finns det oftast bara möjligheter och inte så många hinder. Det blir en positiv känsla att sträva efter istället för motsatsen. Krav är ena jäkla motivationssänkare! Pepp och lock däremot funkar bättre och på de flesta. Finns det även en belöning i målet så är det ju ännu bättre!

När det gäller vikt, finns det ett knep till och det är att inte tänka vikt. Tänker man istället hälsa, så brukar kilona trilla av på vägen. Då säger det sej självt att det är mer hälsosamt att gå ett par hållplatser istället för att ta bussen och att äpplet är bättre än chipspåsen. Tänker man hälsa så finns det heller nästan inga förbud, allt man gör det minsta lilla bättre är lixom bra.

Det var faktiskt inne på lagret på Viktväktarna på Kungsgatan som jag såg skylten ”Det är roligare att vara glad”. Det är en himla bra devis och något jag försöker att leva efter. För det är ju faktiskt mycket roligare att vara glad eller hur? Å då gäller det att tänka ”roligare” och kanske lura sina tankar lite. Det funkar faktiskt 🙂

VILL du äta lite mer kontrollerat för att ta tag i din hälsa? Då finns det massor med tips HÄR. De flesta maträtterna är både lätt- och snabblagade med uträknade SP för oss Viktväktare – men självklart passar de alla. Bon apetit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *