Blir aldrig helt klar

Blir aldrig helt klar

Jag har en känsla av att aldrig bli helt klar med något som jag gör. Det spelar ingen roll om det handlar om jobb eller hushållsarbete – jag blir aldrig helt klar!

Ta bara det här med städning. OM, jag säger OM, jag lyckas städa och röja ett rum helt och hållet, så blir det kaos någon annanstans. Att ha hela hemmet både röjt på grejer och i ordning finns inte – men det är en dröm och det måste ske senast i juli!!! Då får vi nämligen besök som ska bo här några dagar.

Jag har röjt här hemma i drygt ett år, håller på med en sk dödsstädning. Det innebär att jag rensar ur grejer som vi helt enkelt inte använder, behöver eller som bara samlar damm. Hittills har det blivit ett berg av fulla flyttkartonger, vi hade två loppisar förra sommaren och blev av med lite. Hela mitt träningsrum är fyllt med kartonger och jag blir snart galen på riktigt. Så nu har jag bestämt att det blir loppis igen i maj – nu ska grejerna bort!

Men det räcker ju inte med en loppis, det finns mängder med nya grejer att lägga i nya kartonger… tyvärr… Så kampen fortsätter och som det känns nu blir jag aldrig färdig. Mardrömmen är att flytta… och jag har en plan om att flytta om kanske 10-12 år… då MÅSTE huset vara röjt! Nu låter det som vi bort i en 18-rummare typ… vi har 98 kvadrat  🙂

Det var städningen… sen har vi jobb… mailen fylls ständigt. Medan jag går igenom mailen och markerar det som är intressant kommer det mer… tar jag en dag att bara rensa och svara på och skriva texter så har jag kommit efter med att kolla in nyheter. Går jag igenom nyheter så kommer jag efter med mailen. Ägnar jag tid åt bloggen kommer jag efter med magasinet och vice versa. Ägnar jag tid åt både bloggen och magasinet ser hemmet snart ut som ett bombnedslag… Å skulle jag jobba ute i trädgården en dag… jag ni fattar själva…

Jag fattar inte hur folk gör??? Hur gör man för att ha en städat och prydligt hem??? Sover man inte??? Jag tycker att jag pysslar, plockar och fixar konstant. Samtidigt så skriver jag också konstant, det blir lite kluvet… men så måste ju alla ha det? Å jag har inte ens några hemmaboende små barn att skylla på…

Så nu vill jag höra från er: Har ni det likadant? Känner ni också att ni tappar greppet ibland? Å ni som är ikapp med både jobb och hem, hur gör ni? Sover ni aldrig? Är ni sönderstressade eller är ni sådär härligt avslappnade som jag skulle vilja vara i ett prydligt hem. Hur gör man? Jag behöver tips!

Hjälp!!!

5 svar på ”Blir aldrig helt klar

 1. Men åhhh vad jag känner igen mig. Jag har ingen direkt lösning på det hela. Men…. Jag har också sedan många år rensat och rensat. Mitt trick är antingen säljer jag det på en gång eller så skänker jag bort det. Jag avskyr när det jag faktiskt rensat ut finns kvar hemma i väntan på att det ska säljas eller att något ska hända med det. Sedan försöker jag att plocka lite i vardagen. Jag har problem med att jag är född slarvig och gärna släpper saker där jag står. Men det är ju inte så jag vill ha det hemma. Jag känner ingen ro när det är stökigt i runt omkring mig. Så nu har jag som lite experiment att plocka lite mer hela tiden så att det inte samlas på hög. Snabba beslut. Spara eller rensa bort. Alla saker ska ha sin plats. Styra upp bra förvaring för det jag använder eller för det som ska sparas. Att hitta ett system som fungerar i vardagen. Ja inga stora tips här mer än att bli medveten i vardagen och att fixa så att var sak har sin plats. Så trött på saker som ligger och tar energi från mig. Lite jobb för att skapa mer harmoni. Klart värt det. Ta kanske 10 minuter varje kväll och röja undan allt som är framdraget så att det ligger på sin plats. En lång startsträcka men jag hoppas att jag kommer i mål snart. Är på god väg. Lycka till med rensning mm

 2. Några tips. En in två ut.

  Inte spara för ev sälja bättre att låta det gå vidare direkt.

  Ha inte för mycket förvaring för då sparar man lätt ännu mer, bättre att rensa direkt.

  Gör småportioner av rensning så det blir klart, en hylla i badrumsskåpet inte hela, Eller 1 timme rensning dag i en vecka i stället för en hel dag.

  1. Problemet är att det kommer in saker i en takt som är helt galen vissa perioder på året. Saker jag ska testa osv. Vi har inte heller några större förvaringsytor, det är ju därför jag får panik.

   1. Tror att produktinflödet för test är ett stort stressmoment för dig kanske dags att rensa där att inte ta emot allt inte springa på varje grej. Kanske satsa på några/någon produktgrupper bara och stryka några kontakta dessa företag och säg att du har slutat testa just deras produkter och att det därför inte skall skicka till dig och får du i alla fall är det bara att ruterna ”åter avsändaren”

    ungefär som när man får goodiebagar för egentligen hur mkt i dem är det som man verkligen vill ha men som man sparar” ifallatt” eller man kan ju inte kasta nya saker.

    Hoppas du hittar en modell som passar dig så att du inte drunknar i prylar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *