Började inte så bra…

Började inte så bra…

Vi körde alltså ombord på båten i förmiddags. Inget konstigt alls… Bilarna packades ganska tätt, vilket är helt förståeligt för att få plats med så många som möjligt. Men han som packade våra bilar missade att man faktiskt inte får vara kvar på bildäck under färd och därför måste komma åt dörren som leder upp i båten. Det var så trångt att vi fick pressa oss mellan bilarna och väggen för att komma åt den

Väl inne på båten tog jag av min jacka och såg att den var helt svartfläckig. Det kanske inte syns så bra på bilden, men det är svarta fläckar runt om hela jackan, klicka på bilden så blir den större – då syns det tydligare. Jag blev faktiskt ganska ledsen… även om det bara är en sak. Jag har nämligen letata efter en jacka sedan i höstas och nu äntligen hittade en jag tycker om. Jag hade bara haft den sedan i måndags och nu är den förmodligen förstörd.

Jag tog direkt kontakt med receptionen som var mycket förstående och trevliga. Intendenten lovade att fixa kemtvätt, men problemet är att vi inte är kvar i Mariehamn hela helgen utan ska åka runt. Det fanns heller inga jackor att köpa ombord, annars hade jag fått en ny direkt. Nu kommer hotellet att fixa med tvätt av jackan imorrn, eftersom det är röd dag idag, och sen får vi åka tillbaka och hämta den imorrn eftermiddag. Det blir alltså en massa merjobb för oss, helt i onödan. Å jag tror tyvärr inte att jackan går att rädda… Det är tunnt tyg, som suger åt sej av allt och nåt slags (fusk)dun inuti. Jag har en fläck även på mina byxor och ryggsäcken är också förstörd, men det struntar jag i.

Det här tog alltså udden av alltsammans redan från början. Jag vet att det bara är materiella ting, men det tar onödig tid och energi från oss och det vi verkligen är här för. Dessutom kommer jag förmodligen att behöva leta efter en ny jacka. Den här fanns på rean, så den finns nog inte kvar. Men jag ska kolla och då ska jag baske mej köpa två på en gång!

Jaja, nu får vi hoppas att resten av helgen blir bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *