Borta bäst!

Borta bäst!

Vi är inne på tredje veckan ”på rull”, det betyder att vi har varit ute i snart 20 dagar. Vi älskar det här livet och vill inte åka hem!!!

Jag har ju drömt om husbilslivet länge, men kunde väl aldrig tro att jag skulle tycka så mycket om det. Att alla bitar skulle falla på plats och livet bli så otroligt härligt. Dessutom tycker Martin precis likadant!

För bara knappt tre månader sedan hade vi aldrig ens satt foten i en husbil. Vid första besöket hos en återförsäljare köpte vi en, sen var det en låååång väntan innan vi fick hem vår Peppe. Nu har vi haft honom i lite drygt fem veckor och varit ute 26 dagar sammanlagt. Ganska bra jobbat för två nybörjare 🙂

Vad är det som är så bra då?

Friheten. Att åka var man vill. Men också att slippa saker, alltså prylar. Det som finns runt oss är det vi har, bara ett fåtal saker på sin plats och det är jätteskönt. Allt vi får se och uppleva. Att ha mindre tv-tid. Vi ser och gör så mycket att vi är helt slut på kvällarna, det finns varken tid, lust eller ork att glo på tv.

Vi delar ungefär 14 kvm och det fungerar jättebra. Faktum är att vi har roligare tillsammans nu. Det är fortfarande Martin som lagar maten och fixar det mesta runt bilen, men jag är hela tiden i närheten och gör honom sällskap. Lagar han mat så sitter jag brevid (det är för trångt för att hjälpas åt) och fixar med sociala medier eller något annat. När det är dax att duka langar han fram allt åt mej som placerar ut det. Medan han fixar med gasol och el, ser jag till att alla sladdar till telefoner och datorer kommer på plats. När vi ska åka vidare ser jag till att alla grejer sitter fast eller är undanstoppade inne i bilen, medan han kopplar loss allt utanför bilen.

Det är ungefär som när vi träffades och jobbade tillsammans. Vi har våra roller och vet exakt vad den andra ska göra. Det blir ett samspel utan ord, nästan som en dans. Vi är tillbaka till skämtandet, vi slänger käft och är gladare än på länge. Vi har alltid skrattat mycket, men nu är det ännu mer. Vi är mer avslappnade.

Jag är uppriktigt lycklig när vi åker runt. Vi har haft ett späckat schemat mestadels, men det har inte gjort något. Vi har sett och upplevt massor och det är precis så vi vill ha det. Veckorna har gått supersnabbt och nu har vi båda lite ångest när vi inser att Martin måste åka hem för att börja jobba. Iaf för att hämta jobbdatorn… Jag har jobbat hela tiden, det funkar kanon i bilen!

Husbilen Peppe är något av det dyraste jag köpt, men något av det bästa också. Kan man bli lycklig av en sak, så har jag blivit det av Peppe. Just nu vill jag inte byta mitt liv med någon, jag har det bäst!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

7 svar på ”Borta bäst!

  1. Jag förstår dig till fullo! Älskar husvagnslivet (vi hade inte husbil men det kanske kommer) men tyvärr så älskade inte äldsta sonen det och mannen jobbar för mkt för att vi skulle hinna med den.
    Jag ser framför mig hur vi lever husbilsliv när barnen är utflugna ur boet och det bara är jag och mannen igen.
    Njut för mig med!

  2. Åh kan verkligen förstå att ni älskar friheten! Det är ju så härligt att bara kunna säga ”här stannar vi”.
    Skönt att det funkar så bra för er att vara på den lilla ytan.

  3. Förstår att ni trivs och att man får hitta rutiner och metoder som gör att det fungerar. Ja kan också tänka mig att ha husbil =D Roligt att se era resor, extra kul är det ju för det är platser jag känner väl till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *