Byta namn?

Byta namn?

Har Du någon gång funderat på att byta namn? Det har jag, eller vi… eller hur man nu ska säga…
 
Jag är född till ett ”-sson-namn”, men gifte mej in i ett släknamn. Efter skillsmässan behöll jag efternamnet eftersom jag vill heta samma som barnen. Nu har jag haft det namnet i 16 år och det är ju egentligen jag. Men jag har ändå länge velat byta namn och vet dessutom vad jag vill heta. Men jag vill ju inte byta själv, jag vill att barnen ska vara så gamla att de själva kan välja om de cokså ska byta. Därför väntar jag in Juniors 18-årsdag, då först kan vi ta ställning.
 
Namnet jag vill ha innehas just nu av ett äldre brödrapar i Småland. De verkar inte ha några barn, för jag hittar ingen annan som heter så. Om de lever när jag vill byta får jag väl ringa dem och höra om det går för sej… de borde ju ändå säga ja tycker jag om de vill att namnet ska överleva.
 
Nu vill även Vännen byta efternamn. Han har ett utländskt efternamn, men det är inte polsk och därför känner han ingen anknytning till det. Så det är inte helt omöjligt att vi kommer byta namn hela bunten så småningom. Men detta ligger alltså ungefär 4 år fram i tiden.
 
Skulle Du också vilja byta namn?
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *