Det är nåt särskilt med kryssningar!

Det är nåt särskilt med kryssningar!

Jag älskar att åka på kryssning! Det spelar ingen roll om det bara är ett dygn till Finland eller flera veckor på Medelhavet eller i Karibien. Att checka in, bo in sej i hytten, upptäcka en ny plats varje dag och sedan vaggas till söms är så himla mysigt!

I måndags hade jag och tre andra bloggare förmånen att för några timmar utforska och njuta av Celebrity Silhouette som låg i Stockholm under dagen. Ett ungefär lika stort fartyg som det vi åkte med på bröllopsresan förra sommaren. Jag gillar de ”mindre” fartygen som är 12-14 våningar höga och tar runt 2500 passagerare. De är mer familjära och mer ”hemma” än de där riktigt stora som tar 5000-6000 passagerare.

Just Celebrity Silhouette tar 2800 passagerare och går just nu i norra Europa. Hon kom från Helsingfors och skulle vidare till Köpenhamn, och utgår just nu från Amsterdam i Holland. Det är en 12-dagarskryssning med stopp i Berlin, Tallinn, St Petersburg, Helsingfors, Köpenhamn och tillbaka till Amsterdam. En helt perfekt tripp om man vill upptäcka norra Europa och det ville iaf en hel del asiater som jag träffade på vägen till fartyget.

När vi klev på doftade det nytt och fräscht. Hela fartyget känns nyrenoverat, lyxigt och väldigt modernt! Fartyget var fullt, men vi fick en snabb titt på en av hytterna som höll på att städas och den var ganska lik hytten som vi hade. När man åker på långkryssning är man en hel del i hytten så det är viktigt att det är en hytt man trivs i. För mej behöver den inte vara så stor, men det ska ändå finnas utrymme att röra sej. Gärna någonstans att sitta och skriva. Åker man mer än 2-3 dagar och det är sommar så ska man kosta på sej balkong, det kostar lite extra – men är så värt det!

Vi fick gå runt på fartyget från botten till toppen och det var verkligen fint! Här fanns tom äkta gräsmattor högst upp! Det är ingen ”barnbåt” och finns därmed inte särskilt mycket ”barngrejer” som lekplats, barnpool och klätterväggar. Här finns istället lyxigare restauranger, mysiga lounger och härliga avskärmade utrymmen att koppla av i. Å självklart finns den obligatoriska löpbanan och gymmet! Jag undrar hur många varv vi tog på vår kryssning, då vi gick varv efter varv varenda förmiddag under inseglingen till nästa hamn. Härligaste motionen med bästa utsikten!

Den som aldrig varit på en långkryssning tror att det blir långtråkigt ombord. Inget kan vara mer fel! På dagarna utforskar man ju en ny plats och på kvällarna äter man och roar sej. Har man en dag till havs finns det massor att göra i form av underhållning, tävlingar, gym, sol och bad och en massa annat. Varje fartyg har både teater och bio, men förstklassig underhållning. Man har inte tråkigt en sekund! Men det bästa av allt är att sitta på balkongen i solen och se landskapet flyta förbi.

Nu när jag skriver detta får jag ett enormt sug att göra en ny långkryssning. Och jag vet att Lina, Peter och Diana som var med känner detsamma. Kolla gärna i deras bloggar och läs om deras upplevelse av måndagens besök. Vi är alla vana resenärer som gärna upptäcker annorlunda resmål och nya kulturer. Jag har ingen aning om hur deras kryssningsplaner ser ut, men jag vet att de blev väldigt sugna på att dra iväg med Celebrity Silhouette som är ett väldigt fint fartyg! Det skulle vara kul att ta våra familjer och dra iväg tillsammans faktiskt. Å du som läser detta kanske också vill hänga på?

För mej är en långkryssning den ultimata semestern! Man checkar in och packar upp en gång, men får se mängder med platser på vägen! Man bor i en flytande stad där allt man behöver finns, inga pengar används utan nästan allt är förbetalt. Trots att det låter superlyxigt, så är det inte så dyrt som många tror. Du kan få en 10-dagarskryssning i tex Västindien med stopp på bla Barbados, Antigua och st Lucia för ca 8000 kr per person och då ingår all mat och dryck. Tänk vad det skulle kosta att flyga, bo och äta för att nå de platserna… så smidigt att ha hotellet med sej och allt fixat för sej!

Min nästa kryssning går till Gotland, men Medelhavet lockar… vart går din?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *