Det blåser i politiken

Det blåser i politiken

Först var det KD, nu är det S som är i blåsvädret. Alf Svensson sa för några år sedan att det kunde tänkas att folk fuskade med de olika bidrag som finns, han möttes av ett ramaskri. Jag tycker att vi på senaste tiden har sett att fusket är ganska stort och att de som kan fuskar… några som inte kan försöker oxå och blir påkomna.

När det gäller Juholt så handlar det alltså om att han låtit skattebetalarna stå för hans hyra, trots att han bara kunde få ersättning för halva (som är nog så mycket kan man tycka). Regler är regler, tror inte att de är alltför svåra att följa. Men finns det kryphål så försöker man och blir man påkommen betalar man tillbaka – svårare är det inte. Säger man att det var ett misstag så blir man oftast förlåten… men den här gången blev det en polisanmälan. Så nu kanske det även blir böter.

Juholt ligger nog lite risigt till, å då har han inte suttit länge på stolen som partiordförande. I partiledardebatten på SVT imorrn vägrar han att vara med om S är tvungna att stå på samma ställe i studion som Sd. Då sa även V ifrån och sprang efter S… vilket innebär att Mp själva ska försvara oppositionens ståndpunkter och hindra Sd från att säga för mycket. Vore det inte bättre om S och V försvarade sin politik och inte lät Sd få större utrymme än de redan har? När blev principen viktigare än politiken för en partiordförande???

Som jag skrivit tidigare: det är väldigt skönt att stå utanför maktens korridorer just nu  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *