Ljusslingorna är på plats!

Ljusslingorna är på plats!

Första dagen med riktigt kallt på morgonen, i morse fick Martin tom skrapa bilrutorna… usch! Nu är det alltså kört! Nu är det ett halvår tills kroppen får njuta av sol och värme igen. Suck!

Så medan Martin och Junior var iväg på simtävlingar på förmiddagen började jag så smått att pyssla med mina ljusslingor. Två fick jag på plats vid trappen så att gången in mot huset inte är så mörk längre. Eftersom alla glömmer att tända lampan på trappen så är det alltid kolmörkt när vi kommer från jobbet, så man knappt hittar nyckelhålet. Nu går slingorna på timer så att de tänds när det blir mörkt och ingen behöver komma ihåg att tända. Bra!

Ljusslingor gör att jag överlever vintern! Men som sagt; bara två är på plats. Imorrn ska fler sätta upp, men bara två till ska tändas redan nu. Resten sätter vi bara upp, men kopplar inte in förrän det närmar sej advent. Knappt två månader dit…

Idag klippte Senior gräset för sista gången i år och imorrn ska vi ställa undan de två sista solstolarna och röja i garaget så bilen får plats. Det är med stor sorg och vemod som jag städar undan sommaren. Jag älskar verkligen sommaren, solen och värmen. Det är en kär vän som man får rå om under några korta månader och sedan ha som ett varmt minne resten av året. När vännen återkommer i maj är lyckan total. Det kan låta banalt, men jag blir lycklig av sol och värme.

Men mina ljusslingor och all juldekoration som jag snart får ta fram gör att jag överlever ett tag till. Å när julgrejerna ska bort, ja då ska vi fylla år – så jag ska nog överleva även den här vintern. Men jag ber på mina bara knän att vi inte ska få så mycket snö som de senaste två åren. Det pallar jag faktiskt inte! Det räcker väl med sisådär 70-80 cm till jul, snälla? Jag tycker det kan se ut så här: 12 december kan det börja snöa. Snön kan bättras på lite pö om pö tills den tar helt slut v10, då sportlovet är över. Under hela den här tiden ska det vara 3-5 minus och sol, så att det gnistrar så där fint i snön. Sen ska det bli vår direkt och i maj ska det bli sommar med 25 grader varmt fram till sista augusti. Det låter väl bra?

Så vill iaf ja ha det, men tills dess får jag väl nöja mej med mina ljusslingor…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *