Det där med pengar…

Det där med pengar…

Har precis kommit hem från ett kort pass i Tingsrätten och fick med mej en fundering hem… som vanligt alltså  🙂

Bakgrunden är denna:
Ett mål med en person inblandad som uppbär sjukbidrag och bor på ett boende fixat av socialtjänsten. H*n har 8400 kr ut per månad i sjukbidrag. H*n har aldrig haft något jobb, dömdes första gången som 19-åring och har 29 domar sedan dess, idag är h*n 34 år.

H*n har alltså ungefär lika mycket pengar per månad att röra sej med som jag har, trots att jag jobbar… hur kan det bli så. Är det h*n som är smart och jag korkad eller?

Det är inte så att jag missunnar henne/honom pengarna, klart h*n ska ha något att leva på. MEN är det en rimlig summa, när h*n inte ens betalar sitt boende själv? Jag tycker nämligen att det låter ganska mycket när h*n dessutom har mat på boendet, det vet jag iofs inte om h*n betalar för eller inte. Pengar till narkotika fanns det gott om som det verkade…

Vad är en rimliga för en person som aldrig arbetat att röra sej med? Hur mycket behöver man när man har det mesta betalt för sej?

Å ja… jag borde se mej om efter ett annat jobb med tanke på betalningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *