Dubbelautentisering – slipp kapning!

Dubbelautentisering – slipp kapning!

Fler och fler får sina konton kapade, vilken panik! Äntligen har jag varit en duktig flicka och fixat dubbelautentisering på facebook och instagram 🙂

För bara någon vecka sedan fick min äldste son sitt facebook-konto kapat. Han fick dock tillbaka det hyfsat enkelt efter någon dag. För ett tag sedan fick en kollega ett företagskonto på instagram kapat och lyckades inte få det tillbaka utan fick starta ett nytt och börja om från början. Och häromdagen fick en annan kollega sitt instagram kapat och har inte lyckats få tillbaka det än…

Jag har länge tänkt fixa det där med dubbelautentisering, eller tvåfaktorsautentisering, som det också heter, men inte kommit till skott. När fler och fler fick sina konton kapade började jag bli riktigt orolig, det var dax att skydda sej. Man kan ju aldrig vara helt säker, men det lilla man kan göra ska man nog göra. I fall att…

15 år på Facebook genererar ganska många bilder och jag vet inte hur många år jag funnits på instagram och hur många bilder som finns för. Att förlora allt är ingen katastrof, som många säger, en katastrof är något helt annat, MEN det är såklart tråkigt och ger en massa onödigt jobb. Särskilt företagskonton där man ha en del av sitt arbete och kanske försäljning är såklart himla dåligt och jobbigt att bli av med. Å det har ju jag. Så det var dax att fixa säkerheten helt enkelt. Å det var ju så enkelt!

På både facebook och instagram finns allt under inställningar. Sen väljer man om man vill ha en kod via sms eller en särskild app som hjälper en. Jag avskyr appar, så det blev sms för min del. Jag är rätt bekväm av mej och har flera olika mobiler och datorer, att logga in varje gång som jag trodde att man skulle vara tvungen att göra, kändes inte alls lockade. Men så är det inte! Det är bara när man loggat ur helt, som man behöver använda en ny kod.

Så för min del blir det inget merjobb, däremot måste någon som tar sej in på mina konton få det där sms:et för att komma in. Jag får alltså ett sms och kan se när någon försöker ta sej in och kan stoppa detta. Det känns så himla skönt! Man är såklart inte helt säker ändå, men har krånglat till det lite för banditerna som förmodligen går till någon som är enklare att kapa.

Har du fixat detta? Om inte så är det verkligen dax. Även om du inte har ett jättestort konto, så är det ändå tråkigt och en massa meck att få tillbaka allt, OM du ens får det. Så fixa dubbelautentisering nu! Det är dagens bästa tips från mej 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Dubbelautentisering – slipp kapning!

  1. Tack för tipset. Känns som många råkar ut för det just nu. Jag förstår verkligen inte syftet med… Likaså får jag vänförfrågningar från de jag redan har som vänner och då brukar jag fråga om de öppnat ett nytt.

  2. Jag fixade dubbelautentisering för ett par år sedan på alla mina konton på sociala medier. Har även lagt in vad jag vill ska ske med mina konton den dag jag inte finns längre. Går bland annat att göra på Facebook och Google. Saker och ting kan förändras väldigt fort och det är bra att gardera sig. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *