Vi kom iväg!

Vi kom iväg!

Läget var rätt dystert när vi såg väderleksrapporten i fredags. Det såg allt annat än ljust ut… skulle det vara möjligt att åka iväg med husbilen eller skulle snö och halka stoppa oss?

Jag har haft superkoll på vädret senaste två veckorna och bävat för det där vita lappmöglet som kommit senaste dagarna. När vi såg att snöandet skulle fortsätta även på lördagen gav vi nästan upp. Men vi ville så gärna komma iväg, så vi fortsatte ändå att förbereda och höll tummarna.

När vi vaknade på lördagen var det någon plusgrad och barmark, men det skulle komma mer snö. Vi skyndade oss att packa ihop, städa av och installera husvakten. Efter lunch började det snöa, men var fortfarande så pass varmt att det smälte direkt. Så vi drog iväg!

Å det gjorde vi rätt i! Bara dryga halvtimmen bort var det flera plusgrader och regn, några mil senare var det sol och när vi stannade i Västervik var det ännu mer sol. Vilken lättnad!

Vi hade valt en ställplats som heter Sågen, som ligger några minuter från centrum. Där skulle vi ha el, kunna fylla på vatten och tömma toa. Därför valde vi den. Men det kunde man inte… vi har en väldigt effektiv frostvakt i bilen som tömmer ut vattnet när tempen går under 3-4 grader. Därför lät vi bli att fylla hemma och tog istället med en stor dunk med vatten. Det skulle ju gå att fylla på i Västervik… så var det alltså inte… Man håller på att fixa det, men just nu finns bara el – inget annat. SURT!

Så vi bestämde att bara stanna två nätter, så vid lunch idag åker vi vidare. Planen var att åka till en camping i Kristianopel, men en bekant i Torsås hörde av sej – så nu åker vi dit och bor på hans garageuppfart istället 🙂

Söndagen gick åt till att se oss runt i Västervik. En typisk sommarstad, det mesta var stängt. Men en så himla fin stad, så vi kommer tillbaka! HÄR finns en film från Västervik.

Nu blir det jobb ett par dagar och på onsdag drar vi vidare till Löderup. Då ska vi besöka Karl Fredrik och Petter på Eklaholm. Det blir nog både skoj och gott 🙂

Å sen är det dax att dra till Sölvesborg, till den stora påskträffen! Det ska bli så otroligt roligt! Ända sedan vi träffade husbilskompisarna Annelie och Ludde (Our Third Home) på Gran Canaria och började planera träffen har vi väntat och längtat. 3 månader har gått sedan dess, nu är det inte bara vi som ska ses utan 70 ekipage till! Heeeelt galet! Snacka om långbord. 🙂

Ni kan hänga med på youtube på långtorsdagen, då sänder vi live från ca kl 16. Och sen låter vi nog kameran rulla… så häng med på vår youtubekanal: Jikitas på äventyr.

Nu måste jag fortsätta jobba, ha en fantastisk dag!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Vi kom iväg!

 1. Ja Västervik är en sommarstad så det är väldigt söndagsstängt andra tider. Kul att se mina barndomskvarter med skolan bakom fängelset (fast jo, gamla fängelser är ofta byggda i stadskärnan – se både Gävle och Växjö t.ex.) och stationen där mormors far huserade på sin tid. Sjöng i kyrkan gjorde jag också som liten. Den är verkligen fin men den lilla äldre är också fin. Vid den finns träkvarteren Gamla Norr som är fint (sväng in där ni korrekt identifierade Rådhuset t.ex.)
  Läroverket ni passerade ÄR faktiskt av intresse. Där spelade Hootenanny Singers med Björn Ulvaeus och fick lite av ett genombrott (finns på YouTube).
  Det framgår inte om ni passerade de pyttesmå Båtsmansstugorna på er väg tillbaka till ställplatser men där är kända träkvarter.
  Det var inte Gränsö kanal ni såg. Då måste ni förbi varmbadhuset som idag drivs av Ulvaeus dotter liksom hans hotell i det moderna huset i närheten. Ut där förbi slottsruinen där Visfestivalen är och så runt kullen med (det sevärda) muséet. Då kommer ni till kanalen och kan köra över till Gränsö med makalösa ekar och Gränsö slott med spa m.m.
  Ute vid Lysingsbadet (där campingen nu kallar sig Västervik Resort) ligger Korpaholmarna med hängbroar emellan. Man kan också köra ut till Horns udde och se den enorma littorinaås av rullsten som skapats under dåtidens havsyta samt se skärgårdsmiljö utan att ta båt (vilket man annars också gärna gör ut till öarna).
  Smalspåret mot Hultsfred är vackert som utflykt och Guldkant nere i hamnen har god mat. Om man gillar gamla träbåtar så tajmar man Hasselörodden.

 2. Skönt att ni kom iväg trots vädret. Här har vi haft en riktigt fin vårdag i dag, men jag önskar mig lite mer värme. Kul att se Sverige och äntligen få vara ute och åka igen.

 3. Vilken tur att ni kom iväg. Vädret är lite lurigt just nu. Fick sopa ren bilen från snö i fredags, Idag satt mina kollegor ute i kortärmat. Ska bli kul att följa er på resan.

 4. Västervik är en jättefin stad och ska bli kul att se er film därifrån, kommer säkert känna igen mig. Samt så tråkigt att det inte var fixat då, men bra att ni kunde bo på er väns garageuppfart.

 5. Men å vad roligt allt låter! Era planer alltså, inte att det inte gick att fylla på vatten. Träffen i Sölvesborg låter ju helt galen! Ska bli spännande att höra mer efteråt.

 6. Så härligt att ni kom iväg!
  Jag har aldrig varit i Västervik men har hört mkt gott om staden.
  Påsken, den första stora campinghelgen. Hoppas att ni får en härlig påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *