En dag i lakritshimlen

En dag i lakritshimlen

I torsdags var jag på pressvisningen inför Lakritsfestivalen med provsmakning och allt. Idag var det dax att besöka festivalen. Snacka om att komma till lakritshimlen!

Jag blev upphämtad vid 9.30 av Gunilla och strax efter 10 hade vi parkerat och tagit oss fram till Globens Annex. Biljettkön var låååång men vi hade redan varsin biljett och kunde glida förbi lite snyggt. Väl inne var ju frågan hur man skulle lägga upp alt så man inte missade något. Vi körde vänstervarv med små avvikelser för att komma åt varenda monter och få smaka på allt gott. Å jösses va mycket gott det fanns!

Vi började med att kolla in Marsipanskolan och hälsade på en gammal klasskompis. Så läckert med svarta rosor, olika små marsipandjur till påskäggen, frukt och en massa annat. Helt galet vad mycket man kan göra med lite marsipan! Vill du gå en kurs så är detta stället för dej!

Vi åt oss fram genom lokalen och vid Augustas fick vi testa en hård kula med mjukt gottigt inuti.Vill du testa själv så kan dessa godbitar beställas HÄR! Ett danskt företag som jag tappat namnet på bjöd på glass med sås som var såååå gott! Det hade jag kunnat äta massor av, typ hel dagen. Så otroligt goda!!!

Vi minglade, åt, trivdes och skapade nya kontakter. Två av de nya kontakterna var Fredrik och Caroline från förra säsongen av Hela Sverige Bakar. Det som började med någon liten kommentar på Instagram mellan Fredrik och mej blev en låååång pratstund och många skratt. Vi fick varsitt ex av Carolines nya kokbok, så nu ska vi testa lite ur den så kommer en recension inom kort. Två otroligt härliga människor som jag gärna håller kontakt med. Klicka på deras namn, så kommer ni till deras bloggar.

Vid 13-tiden stod magarna i fyra hörn, så vi tog våra smakprover och åkte hem. Nä, vi behövde ingen lunch… Det här var första gången för mej på lakritsfestivalen, men absolut inte sista! Gillar du lakrits så ska du absolut försöka hinna dit imorrn, då det är sista dagen för den här gången. Det är definitivt värt ett besök! Det som började 2009 med 1300 besökare, är nu en stor mässa som förra året besöktes av 9000 pers. Har en känsla av att de siffran överträffas med råge i år. För mej är det ganska självklart – det är ju så jäkla gott!!!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *