En dag kanske det händer…

En dag kanske det händer…

Jag har mycket i skallen just nu… det handlar om pengar, inredning, renovering, resor, hälsa och en massa annat. Pengarna ska räcka till alldeles för mycket och är alldeles för få kan man väl säga.

Ni vet ju att vi röjde livet ur oss här hemma för några veckor sedan. Målet var att en gång för alla få ett helt städat hem. Som en flyttstädning utan att flytta. Jag hoppades att vi skulle lyckas, men det gjorde vi såklart inte… det är fortfarande hyfsat på nedervåningen, men vi kom aldrig längre än så… story of our lives lixom. Eftersom pengarna inte ligger på hög kommer vi att stanna hemma på semestern och då har vi sagt att resten ska fixas och även förrådet. Sen är det dax att hitta en ny loppis och försöka kränga iväg grejerna, det gick ju bra sist.

Målet med städningen är att få ett luftigt hem, med få men funktionella saker, som är lätt att hålla ordning i. Det innebär att en del möbler åker ut, en del kommer att ersättas – men absolut inte alla. Jag har bla ett jättefint skåp i vardagsrummet som jag haft med mej sedan jag flyttade hemifrån, det kommer från mina föräldrar. Det sväljer massor, men är tungt och alldeles för stort – det ska bort och bytas ut av något nättare. Frågan är bara vad… jag kollar på blocket och kommer säkert att hitta det jag söker… nån dag. När jag väl hittar DEN möbeln, så kanske inte heller min divan får plats… men den vill mamma ha, så den får isf flytta hem till henne.

Problemet är att jag inte ens kan se detta framför mej. Ett städat hem med få grejer, som alla har sin funktion och inte bara står där. Jag har inte ens en bild av hur det skulle kunna se ut. Här har alltid varit mer eller mindre rörigt.

Vi har avsatt 2018 till att få till vårt sparande igen, förra årets målning av huset och lite annat fix lämnade en djup grop i plånboken som nu ska fyllas på igen. Vi har räknat och funderat, värmepannan kan gå sönder, vi behöver byta panel och måla garaget, både tvättmaskin och diskmaskin är gamla… vi bor i ett hus man vet aldrig vad som händer. Dessutom har vi två renoveringar framför oss som kommer att dra ca 50 000. Man rekommenderar ju att ha två månadslöner sparade om något skulle hända, vi vill nog ha lite mer än så faktiskt. Allt kan ju hända när man bor i hus och vi vill kunna resa bort nästa sommar. Å jag vill inte ta lån eller höja det lilla lån vi redan har. Jag vägrar!

Så vi rensar, sparar, gnetar och jobbar på. Jag bidrar så gott jag kan med det ekonomiska, men det blir ju inte mycket… däremot kan jag ju hålla ordning hemma. Tack o lov så är vi inga såna som bråkar om vare sej pengar eller städning, vi är rörande överens. Vi har en plan, den ska vi försöka hålla oss till och då ska vi nog komma i mål med alla våra planer så småningom. En dag…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *