En dag på Yasuragi

En dag på Yasuragi

Med anledning av att Yasuragi byter design på sina rockar var jag inbjuden att njuta av en härliga spa-dag. Å vilken härlig dag det blev!

Såklart har jag hört talas om Yasuragi och även hört folk som varit där – men själv har jag inte satt foten där, förrän häromveckan. Yasuragi ligger i Nacka och öppnade upp för sisådär 20 år sedan. De blå rockarna med vita tecken känner nog nästan alla till och vet var de hör hemma. Det gjorde iaf jag, utan att ha varit där ens.

Självklart har jag varit nyfiken, men tillfälle har inte getts hittills. Så när jag fick en inbjudan för ett tag sedan var jag snabb att tacka ja! En dag på SPA tackar man ju inte nej till, fast jag visste faktiskt inte att jag skulle få nyttja spa:et. Jag trodde att jag bara skulle dit, få information om den nya designen och äta lunch. När jag fått informationen och den nya rocken i handen gick det upp ett liljeholmens – jag skulle få en dag att utforska stället! Eller ja… inte en hel dag kanske – men iaf ett par timmar 🙂

Den där rocken, en sk Yukata, var alltså anledningen till att vi var där. Den blå tvagningsrocken, som det egentligen heter, är numera utbytt mot en rock i mörkblått och mörkrött. Denna ska tydligen vara lugnare och mer traditionell än den tidigare. Vi fick lära oss att det även finns ritualer på hur man tar på den, där man viker in den mot hjärtat först.

Sen är det inte bara att svida om och börja spa:a inte, nej nej! Först får man en baddräkt, man får inte ha sin egen bla för att det inte ska vara en massa olika färger som stör harmonin och lugnet – men också för att man ska kunna komma dit utan att ha en massa saker med sej. Klädd i baddräkt eller naken, det väljer man själv – utför man sedan sin egna tvagningsritual. Då sitter man på en liten handduk, på en liten pall och tvättar sej noggrant över hela kroppen, även håret om man vill.

SEN är man redo att kliv ner i någon av alla olika bassänger som finns. Här finns både varma och kalla, flera olika former av bastu, avkopplingsutrymmen och en massa annat. Det är faktiskt jättemysigt! Jag hängde förstås i de varmaste bassängerna, men vågade mej ut en liten stund också. Efter en rejäl saltskrubb och en stund i en ångbastu kände jag mej nöjd.

Eftersom jag aldrig varit där förr, flörtade jag lite med SPA-chefen Jimmy och fick en egen guidad tur av hotellet och de nyrenoverade rummen. Så fint! Jimmy berättade också att det är glesast bland gästerna på tisdagar, så vill man komma dit och verkligen ha gott om plats så är det då man ska komma.

På Yasuragi är det meningen att man ska lämna all stress och vardag utanför. Därför är alla klädda i sina rockar och hela SPA-våningen är mobilfri – mobilen funkar faktiskt inte ens där. Man får heller inte prata högt, man ska helst inte prata alls. Blir det för stojigt och ljudligt så ringer personalen i en liten klocka för att uppmana till tystnad. Vi hörde aldrig någon klocka så vi uppförde oss väl ok.

Jag skulle absolut kunna tänka mej ett dygn eller två här. Gärna nu på hösten faktiskt. Det är iaf ett sätt att slippa den tråkiga årstiden och få lite mysigt. Man kan ju alltid önska sej tills man fyller år eller nåt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *