Jag älskar att rensa!

Jag älskar att rensa!

Jag har sagt det förr och säger det igen; Jag älskar att rensa! Att åka till sopen och slänga grejer är nästan det bästa jag vet. Luften blir liksom lättare att andas på nåt sätt.

Vi har ”dödstädat” i flera år nu och undan för undan blir grejerna färre och färre och utrymmet större och större. Det blir lättare att städa och hålla ordning, även om det fortfarande finns alldeles för mycket kvar. Varför har man så mycket grejer?

Jag har stått på två loppisar under hösten och blivit av med ganska mycket. Nu är det dax för julgrejerna att få en annan ägare. När jag la ner dynorna till utemöblerna i källaren, passade jag på att ta upp alla julgrejer. Så nu står det fyra fullpackade plastbackar i träningsrummet, färdiga att kollas igenom. De var sex eller sju innan förra julen, så lite är redan gjort. Men den här gången ska jag glömma allt vad nostalgi heter och bara se det som vilka grejer som helst och bara behålla några få. Vi får väl se hur det går…

Igår fick jag ett ryck och tog fram alla mina smycken. Jag gick igenom vartenda ett och behöll inte särskilt många. En del var alldeles nya, hur knäpp är man? Jag la ut dem till försäljning på olika sajter och när jag vaknade i morse hade jag sålt flera stycken. Pengarna går till familjen i Gambia, de behöver dem bättre än vi. För tusen kronor kan de få mat för en kvartal för en familj på tio personer! Tusen kronor tar flera månader för dem att jobba ihop, inatt fick jag ihop 500. På grejer som jag inte använder – hur sjukt!

Vår plan är ju att få plats i en husbil, då krävs det att bli av med mer än julgrejer och smycken. I förrådet står 8 flyttkartonger med grejer, jag kan inte rensa ur mer förrän en del av det är sålt. Det får inte plats mer i förrådet! Vi står på loppis igen sista helgen i november, då hoppas jag bli av med iaf ett par kartonger till, så jag kan rensa ur mer och fylla på kartongerna.

Det är rätt sjukt hur mycket saker man har. Saker som man aldrig ens använder! Jag har inte gett mej själv något köpstopp eller så, ändå har jag faktiskt knappt köpt en grej under 2019. Jag har istället tänkt efter en gång extra ”behöver jag detta?” och kommit fram till att jag inte gör det. Jag har också tänkt på det där med att ett par jeans kräver 30 000 liter vatten att tillverkas och insett att jag har alldeles för mycket kläder och bara ska köpa det jag verkligen behöver. Å det har jag gjort! Jag kan räkna på ena handens fingrar de plagg jag köpt i år. Dessutom måste man ju inte köpa nya grejer, det finns väldigt mycket fint på andrahandsmarknaden. Jag säljer ju av helt nya grejer och jag är inte den enda!

Jag har rensat ur massor och sålt/skänk massor – ändå finns det ännu mer kvar. Jag kan se att utrymmet ökar och att det blir allt mer lättstädat och då känner jag mej så sjukt nöjd! Jag vill inte ha grejer! Jag klarade mej med det jag fick plats med i en resväska när jag bodde i Gambia och jag gillade det. Jag behöver inte 714 prydnadsgrejer, 27 armband, 214 krukor eller 397 tomtar. Nu ska det bort!

Men en tomte får vara kvar, den behåller jag så länge. Den hade min farfar och vi vet inte hur gammal den är. Han är lite trasig och har svårt att stå, han är tryggast inne i mitt vitrinskåp där han står året om. En dag ska jag få honom värderad, då kanske jag ändrar mej 🙂

Behöver ni julgrejer, smycken eller bara är på jakt efter loppisgrejer så är ni välkomna att höra av er. Det är loppis igen 30/11-1/12 i Tumbas Folkets Hus, kom dit och fynda!

Är du en samlare? Eller gillar du också att resa och slänga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *