En härlig midsommar

En härlig midsommar

För de allra flesta blev midsommar lite annorlunda mot hur det brukar vara. Vi har inga särskilda traditioner, så för oss blev det lika olika som alltid 🙂

Den enda tradition vi haft runt midsommar är att vi har varit på Öland om vi har haft möjlighet. Och har vi varit där, så har vi ätit på Lammet & Grisen på midsommarafton eftersom det är enda dagen då de både serverar lunch och middag. Att låta någon annan fixa maten, sätt sej vid serverat bord och slippa disken är väldigt skönt – så det har varit en bra lösning. Dessutom väldigt prisvärt!

Men i år var vi ju inte där utan hemma och dessutom helt ensamma, så när som på pälsbollen. Vi har inget behov av sk midsommarmat, tycker det är rätt överreklamerat. Det är ju same same lixom både till jul, påsk och midsommar… det räcker med jul tycker jag. Så vi bestämde rätt snabbt att om vi nu inte är på Öland och äter grillat, så får det bli sushi. Något jag längtat efter i flera månader nu. Å så blev det!

Efter hundpromenad, fredagsträning (jag försökte smita undan genom att bestämt hävda att det var helgdag)och lite kompletteringsshopping, började Martin fixa med ris och skära tillbehören. Medan jag pysslade runt med annat fixade han sushirullar till ett helt kompani. Vi dukade ute, det är sällan jag dricker alkohol, men dagen till ära öppnade jag en flaska rosé till mej och Martin tog en alkoholfri öl. Sen satt vi länge och åt, njöt av vädret och sällskapet. Jag vet inte hur många gånger de senaste veckorna som vi sagt till varandra att vi har det så otroligt bra och är så tacksamma för att vi är friska och har varandra.

När det blivit lite svalare gick vi ytterligare en promenad med hunden och sen åkte vi iväg för att titta på solnedgången och ta lite bilder. Vi bor i Tumba, från Tullinge Kyrka ser man ut över vattnet och nästan hem till oss. Där satt vi på en varm klipphäll och njöt av kvällen och såg solen gå ner, innan vi åkte hem igen. Det var varmt och skönt och en sån där kväll som bara Sverige kan bjuda på när det är som bäst.

Midsommarafton är som vilken annan fredag som helst, med den skillnad att Martin är ledig. Förra året var vi på Öland, hur det blir nästa år vet man inte… kanske kokar vi kroppkakor som vi gjorde för några år sedan. Det tyckte P4 var lite kul, så de sände delar av sitt program från vårt kök. Man vet aldrig vad som händer, det blir lixom olika varje år 🙂

För oss betyder inte midsommar att man nödvändigtvis äter sill och potatis, dricker nubbe och dansar runt en blomsterprydd stång. För oss är det mer en dag med lugn och ro, och har man tur får man njuta av den svenska sommaren när den är som allra vackrast. Så var det i år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *