En lyxigare vinprovning

En lyxigare vinprovning

För någon vecka sedan var jag inbjuden till en lite annorlunda vinprovning. I vanliga fall är det ett vin som ska testas och sen får man en rätt eller fler som passar till drycken. Den här gången skulle vi testa 6 olika viner från Ruffino Wines och till detta få 6 olika sorters pizzor – bakade av en mästare!

Detta var en helt vanlig onsdageftermiddag, på pizzeria Capri Due i Vasastan med pizzamästare Giovanni Santarpia som hade skapat en alldeles speciell meny för oss. Giovanni var direktinflugen från Toscana där han har sin restaurang, som vi numera är inbjudna till 🙂

Vi började med mingel och bubbel utanför på trottoaren. Ett riktigt gott Ruffino Prosecco Treviso som blev min favorit. Efter en liten stund fortsatte vi in i restaurangen där provningen fortsatte. Vi fick en enkel Margherita, som var den godaste pizza jag någonsin smakat! Till denna fick vi Ruffino Pinot grigio delle Venezie organic, som är en av de nyaste vinerna från vingården.

Sen fortsatte det i snabb takt med pizza Vegetariana och Ruffino Chianti Organic, Marinara Rivista och Ruffino Riserva Ducale. När pizzan Zucca & Pancetta serverades med Ruffinos fravorit Modus, var jag tvungen att gå tyvärr. Jag hade gärna testat just den pizzan och även Pizza Scandinavia med lax, tillsammans med Ruffino Rioserva Ducale Pro. Men men, jag var tvungen att åka iväg på annat.

Jag vet inte om pizzorna går att få på restaurangen idag, men kanske om man ber snällt. Vi hoppas att en dag få åka till Giovanni i Florens och äta på hans restaurang, vi har kontakt på Facebook – så vi får väl se. Hoppas!

Ett svar på ”En lyxigare vinprovning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *