En ”smalare” glöggkväll

En ”smalare” glöggkväll

Det är väldigt mycket socker i glögg, och socker är något de flesta av oss vill dra ner på. Jag vet att åsikterna går isär när det gäller sötningsmedel, ni som är emot kan sluta läsa nu. Detta inlägg kommer nämligen att krylla av glöggtips, både dryck och bak, med sötningsmedel istället för socker.

Man kan faktiskt göra ett helt glöggparty nästa helt utan SmartPoints alls!

Här är enklaste receptet på alkoholfri glögg NOLL SP Flex:

2 dl Fun Light Wild Berries
5 dl Vatten
1 påse glöggkrydda

Koka upp 2 dl av Fun Light och 5 dl vatten i en kastrull .
Tillsätt glöggkryddorna och låt sjuda en liten stund. Låt det sedan svalna och
sila av. Glöggen är alltså helt gratis i SP, men glöm inte att lägga till SP för mandel och russin om du tar det till.

Det faktiskt en hel del godis och gotter som är helt gratis i SP eller iaf ganska lite. Klicka på länken så kommer ni till recepten.

Godis:

Gelegodisar 0 SP

Grönkålschips 4 SP för hela plåten

Rotfrukstchips 4 SP för hela plåten

Fruktremmar 1 SP per 15 gr = ca 3 rullar

Mars- & marschmallowscrispies 2 SP Flex per styck

 

Bakverk som är VV-anpassade:

Mjuk Pepparkaka 13 SP Flex för hela

Lussebullar med kvarg 4 SP Flex per bulle

Vita pepparkakasbollar 6 SP Flex per boll

Saffranssnittar fr 78 SP Flex för hela satsen

Kanelstjärnor 85 SP Flex för hela satsen

 

Efterrätter:

Yoghurtmousse med pepparkakssmulor 2S Per portion plus smulet

Kardemummapannacotta med apelsin 10 SP Flex per portion

Saffransskorpor fr 2 SP Flex per kaka

 

Några av länkarna här går till Nadjas Kitchen, Nadja gör så otroligt goda grejer, kolla in hennes sida. Hon använder inte sötningsmedel, men det går förmodligen att byta ut det mesta av sockret och göra recepten lite mer SP-vänliga om man vill. Här är några till:

Saffranslängd med vit choklad 8 SP Flex per bit

Sockrade saffranskringlor 7 SP Flex per bit

Pepparkakssnittar fr 1 SP Flex per kaka

 

Detta är iaf lite att välja på till julbaket eller glöggpartyt. Hoppas det hjälper något

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *