En svettig strumpa – det är kärlek det!

En svettig strumpa – det är kärlek det!

Som jag tidigare skrivit så köper jag ganska sällan saker och när jag väl köper något så sitter det ganska långt inne. Men ibland händer det och då är det oftast ganska dyrt…

Det bästa som vi köpt för pengar är det mest värdefulla vi har och det är Baileys! Vår älskade hund som kostade hela 10 000 kr. Jag visste att en hund kostade ganska mycket, men inte hur mycket! Vi började prata om att köpa hund för ganska länge sen, men efter valet 2006 började vi planera på allvar. Då kom vi överrens om att jag skulle betala halva hunden och ungarna varsin fjärdedel. Detta för att de skulle vara delaktiga i sparande men också för att de skulle förstå en hunds värde (i pengar) och på så sätt koppla ihop det med att de faktiskt bidragit med sin del och att de nu var delägare och måste ta ansvar.

När pengarna väl var ihopsparade började jakten på HUNDEN! Vi visste vilken ras vi ville ha, nu skulle vi bara hitta en uppfödare också. Vi tog kontakt med en kennel i Uppsala, åkte dit och fick veta att det precis fötts en kull i Tumba, alldeles nära oss. Då hade vi åkt 13 mil i snöstorm helt i onödan… jaja. Vi fick iaf en av valparna från kullen i Tumba och 1/4 2007 fick jag hämta hem honom. En liten brun boll, sötaste valpen i världen förståss.

Baileys är otroligt älskad av oss alla. Han är en livsglad kille som trivs bäst på mattes huvudkudde mellan husse och matte. Han vill gärna att hela familjen ska vara samlad och gärna titta på tv – för då har han koll och kan koppla av. I bästa fall får han ligga ovanpå oss alla i soffan 🙂 Jag ville ha en hund som sällskap och för att komma ut mer. Baileys är så mycket mer än bara ett sällskap. Han är vår bebis, vårt promenadsällskap, vår vakthund och vår stora glädjekälla. Att komma hem och mötas av honom oavsett om man varit borta en kvart eller flera timmar är oslagbart. Han blir överlycklig oavsett hur länge man varit borta och välkomnar en översvallande. Han kryper tätt intill när man fryser eller är ledsen och kommer med det finaste han kan hitta när han vill visa hur mycket han tycker om oss: en använd strumpa…

Innan Baileys fanns i vårt liv var det tomt och tråkigt. Nu kan jag inte tänka mej ett liv utan honom. Det finns helt enkelt inte ett liv utan honom. Han är vårt allt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *