Födelsedagsvecka

Födelsedagsvecka

Så var den här då… veckan då det bara inte går att hålla vikten. Vi börjar på onsdag, då fyller lilla mamma år, på torsdag är det juniors tur… sen kommer det riktigta förfallet på lördag när vi ska fira Martin, Junior och mej samtidigt, jag fyller ju på söndag. Nu kommer iofs inte Junior att vara hemma på sitt eget firande (!) eftersom han var tvungen att åka iväg på tävlingar i Eskilstuna. Men det innebär ju att det blir mer kvar att äta åt oss :-S

Vi har bjudit in ganska många, men som vanligt är gensvaret ganska svagt. Den här gången har 5 stycken svarat förutom oss 8 som ändå är här. Sen hänger kanske ytterligare 5 i luften som jag vet borde dyka upp och sisådär 20 som inte svarat. En familj har jag bjudit in i många år nu och de senaste 3-4 åren har de alltid tackat nej. Den här gången skrev hon ett mail som var både otrevligt och kort, så efter i år har vi en familj mindre att bjuda. Men nog är det trist att folk inte har vett att åtminstonde tacka nej, att de bara låter bli att höra av sej?

Men det innebär att vi blir drygt 15 stycken som ska smaska kroppkakor (eller pastasallad för den som inte förstår bättre…) och semmeltårta. Mums! Men i år ska vi skära bitarna, INTE Martins mamma! Hennes bitar var som dubbla semlor… de ska vara betydligt mindre!

Så det ska bli en bra början på veckan, maten ska planeras noga. Har iaf gått ner 4 hg till idag, Martin gick ner 0,2. Vi ska hitta en present till min mamma och göra färdigt Juniors. Huset ska städas och mat inhandlas och förberedas. Martin och Mamma börjar med kroppkakorna på fredag och har sen händerna fulla till folk har ätit klart på lördag. Martins pappa gör tårtan, tack o lov. Mitt i allt detta har vi ett gäng läkarbesök, vi ska på kurs på fredageftermiddag och måste få iväg Junior till Eskilstuna.

Men först ska jag på en premiär: idag ska jag nämligen göra tant-kollen…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *