Ett event HELT i min smak!

Ett event HELT i min smak!

För någon vecka sedan blev min kompis Nadja inbjuden till ett event som hon inte kunde gå på. Så hon frågade om jag ville gå istället och jag behövde bara titta lite snabbt på inbjudan så var jag med på tåget. De två nyckelorden var Baileys och kladdkaka… klart jag ville gå  🙂

Jag är fullständigt galen i kladdkaka och har man en hund som heter Baileys så säger väl det ungefär allt om vad jag tycker om den drycken. Ett event som gjort för mej alltså!

När vi fått klartecken på att jag var välkommen, frågade jag runt lite bland mina vänner på Facebook om någon ville följa med mej. Det är ju inte så många som kan komma ifrån så där på en vardag, men Annelie svara snabbt att hon ville hänga på. Kul kul!

Så igår åkte jag in till stan vid 11 och mötte upp Annelie inne på Sturegallerian. Vi letade oss fram till rätt ställe och var först på plats. Vi satte oss och pratade lite med arrangören och sedan även med Årets Konditor 2011 Josefine Baummann, som såklart hade bakat kladdkakan vi skulle få smaka. Vilken supermysig tjej! Trevlig, ödmjuk och jätteduktig!!!

Vi fick våra kakbitar och varsitt glas med en Baileysdrink. När jag såg glasen blev jag alldeles kär, så läckra glas. Höga med guldkant och Baileys logga ingraverade… så snygga!!! Josefin satte sej med oss och förklarade hur hon gjort kakan och vad det var i den. Sen smakade vi… LJUVLIG!!!! Den bara smälte i munnen, så gott! Jag som vill ha vispad grädde till min kladdkaka, saknade inte ens den… då fattar ni hur god den var.

Så smakade vi på drinken… åååå, synd man inte fick fler… Den var gjord på Baileys, Wiskey, mjölk, grädde och en droppe chokladessens för att få fram chokladsmaken. Luftig och god, smaskens! Nåt man faktiskt kan göra själv ganska enkelt också. Men kakan kan iaf inte jag göra… får smyga förbi Josefin som till vardags jobbar på Chokladfabriken och muta till mej lite  🙂

Tydligen släpptes en ny smak av Baileys på systemet i början av december, en lyxigare variant med äkta vanilj och Schweizisk choklad. Så den kanske man borde få tag i… får dricka upp det som finns hemma först. Nu vet jag iaf två drinkar man kan göra; den här vi fick smaka och en som jag smakat förr med cocoslikör, Baileys och mjölk som man skakar ihop med krossad is. Smakar precis som Bounty, yummie!

När vi smaskat klart och satt och pratade med arrangören visade jag bilden på hunden som är döpt efter likören och fick även se bild på hans fina hund. Jag kunde inte slita mej från de där glasen och rätt vad det var så kom han med två glas som jag fick ta hem. Så himla glad jag blev! Vi fick inga goodiebags den här gången men jag fick alltså två superläckra glas! Dessa rullades försiktigt in i min tröja, så fick jag frysa lite sen – men det var det värt!!!

Vi gick därifrån och tog en lunch på Mandarin City på Kungsgatan. Så förrätten blev alltså kladdkaka och Baileys, huvudrätten sushibuffé och senare ska jag berätta om desserten… julbord med Labero  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *