Ett väldigt lugnt nyårsfirande

Ett väldigt lugnt nyårsfirande

Nyårsafton för oss började redan tidigt på morgonen. Martin gick upp 5 och jag en stund efter, redan klockan 7 satt vi i bilen och påbörjade de 50 milen till vårt svenska paradis.

De senaste veckorna hemma i Tumba har varit riktigt jobbiga. Sedan mitten av november har det smällt rejält i närheten av vårt hem, det har varit såna där smällar så man lyft ur soffan vissa gånger. Det har varit mycket värre än tidigare år och jag är tacksam över att pälsbollen slipper uppleva årets fyrverkerisäsong. Vissa kvällar har det låtit som tredje världskriget utanför och vi kunde ju bara gissa hur det skulle bli på självaste nyårsafton.

För ett par veckor sedan bestämde vi bla därför att nyår skulle firas på Öland. Vi kan lika gärna sitta där och jobba mellan nyår och trettonhelg och byta ut våra fyra Tumba-väggar mot fyra Ölands-väggar. Så det gjorde vi!

Vägen ner var nästan tom. Vi tog gott om tid på oss, åt frukost i bilen i Söderköping och lunch på Donken i Oskarshamn. Stannade för att fota vid Ölandsbron, tog små avvägar och omvägar, innan vi till slut kom fram till vårt hus i Löttorp på norra Öland vid 14-tiden. Då packade vi snabbt in våra grejer och gick direkt ut på promenad.

Solen sken, det var 4-5 grader varmt och alldeles ljuvligt. Nästan tomt på folk, men ett rådjur mötte vi allt. Och det var så tyst! Från tredje världskriget hemma i Tumba till total tystnad, det var så skönt. Vi var ute och gick i kanske 40 minuter och sen kröp vi ner i sängen för en tupplur innan middagen.

Vår nyårskväll blev väldigt lugn. Vi åt en trerättersmiddag, tittade lite på tv och inväntade 12-slaget. Det var lite fyrverkerier, mycket för att vara här – men inget emot det vi haft senaste veckorna. Kvart över 12 tror jag, vi låg i sängen och somnade nog direkt. På nyårsdagen vaknade vi vid 8.30 av att regnet smattrade lite på taket. Vi försökte ta en promenad på förmiddagen, men den fick ett hastigt avslut när det kom en rejäl hagelskur.

Vädret ser inte toppen ut de dagar vi ska vara här. Lite tråkigt förstås, men det får bli som det blir. Vi tänkte finkamma Öland på intressanta platser att se medan vi är här, så mycket som vädret tillåter. En del visas förstås upp här, men de flesta bilderna kommer på instagram @marlenerinda Häng med där om ni vill se hur Öland ser ut på vintern. Lite annorlunda är det faktiskt.

Har ni varit på Öland bortom turistsäsongen? Det är faktiskt väldigt skönt 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

26 svar på ”Ett väldigt lugnt nyårsfirande

 1. Så mysigt att kunna välja vart man vill fira om man vill ha det lite lugnare och framförallt för djurets skull. Vårt nyår var faktiskt också ganska lugnt 🙂 så fint, måste kolla din Instagram.

 2. Åh, så mysigt att komma iväg några dagar. Det låter verkligen som att ni fick en bra avslutning på 2020 och en fin start på 2021. Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

 3. Men vad underbart att ha ett litet paradis att kunna åka till för att komma bort från vardagen och allt ljud!
  Har bara varit på Öland en gång, men det är ju så vackert!

 4. Det låter supermysigt!
  Jag har enbart varit på Öland på sommaren, och även det var några år sedan nu. Hoppas ni får några mysiga dagar även om vädret inte är det roligaste.

  1. Kul! Jag är uppväxt i Vedby mellan Löttorp och Byrum, numera har vi hus inne i Löttorp. Precis bakom systemet 🙂

 5. Jag är uppvuxen på Öland som barn på vår, sommar och höst på Möllstorp till höger om Brofästet hade mina föräldrar husvagnen uppställd. Ja har hemma i Tumba/Uttran skjuter folk raketer i massor även dagarna innan nyår. I vårt område skjuts det vid tolvslaget helt galet mycket. Super vackert men allt detta skjuta hej vilt ogillar jag skarpt

  1. Då har vi ungefär samma uppväxt, skillnaden var att vi bodde i hus. Jag har hört om tysta fyrverkerier, det vore ju något!

  1. Japp! Ni har vi iofs jobbat hemma bägge två sedan i mars, så mer tid tillsammans kanske vi itne behöver sådär akut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *