Finns hemmatester för det mesta

Finns hemmatester för det mesta

*** I samarbete med Dynamic Code ***

Förr var man tvungen att gå till vårdcentralen och be om remiss för att testa sej för olika allergier eller intolerans. Det var krångligt och tog tid. Nu beställer man bara ett test eller till apoteket och köper ett test för det man vill kolla av.

Genom Dynamic Code har jag fått göra ett test om laktosintolerans. Jag hade iofs ingen misstanke om att jag kunde ha det, men tyckte det kunde vara intressent att se hur det funkar. Å med tanke på alla mina andra 300 diagnoser och brister så vet man ju aldrig… men icke! Laktos har jag iaf inte problem med!

Det går till så att man köper ett test på apoteket eller beställer från Dynamic Code, det finns tester för typ allt. Så får man hem ett litet kit, när det gäller laktostester så finns det en sån där träpinne med bomullstopp. Så topsar man på insidan av kinden, stoppa ner i en särskild förpackning, klistrar på sina uppgifter och skickar iväg.

Sen får man vänta lite. Efter några dagar kan man gå in på Dynamic Code och ange sitt kontrollnummer. Då står det förmodligen att provet är mottaget. Någon dag senare står det att provet kommit till laboratorium och ytterligare några dagar senare får man svar. I mitt fall var det alltså ett tydligt svar, jag har inte laktosintolerans.

Jag hade dock velat testa ”fett och hälsa” som visar på kolesterol och en massa annat intressant eller testet som handlar om muskler. Det finns tester för allt, tom faderskapstest! Säkerheten ska vara så hög som 99,5%

Jag kollade in företaget lite mer och fick då se att de som grundat Dynamic Code startade sina karriärer på statens kriminaltekniska labb och sedan jobbat bla med svenska DNA-registret. Bägge har lång forskarerfarenhet och har arbetat med bla brottsutredningar, så spännande! Dynamic Code har de drivit sedan hösten 2000, så de borde kunna sin sak 🙂

Har du gjort något test där du fått svaret online? Vad skulle du vilja testa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *