Flykten till framtiden med Henrik Dorsin

Flykten till framtiden med Henrik Dorsin

Efter några minst sagt hektiska dagar i Spanien landade vi på Arlanda vid 16-tiden igår. Tanken var att jag skulle hinna till stan innan 17.45 för att närvara vid Stockholms filmfestivals invigning, men bagaget tog lång tid på sej och snökaoset gjorde att jag blev väldigt sen. Däremot hann jag precis till galapremiären av filmen Flykten till framtiden.

Martin mötte upp mej och hade med sej mina vinterkläder. Tillsammans med min resväska tog vi oss till Rigoletto och kom ungefär samtidigt som Henrik Dorsin. Fint folk kommer sent… eller nåt… vi hann iaf smaka lite på pizzabitarna och drickan som det bjöds på innan filmen började. Resväskan fick också vara med  🙂

Filmen handlar om 22-årige Svante som jobbar i en skivaffär hos den holkrökande
proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik.
Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några
dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad
möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. I den
moderna världen träffar han Elsa och tillsammans kommer de på ett sätt
att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa
tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar.

I rollerna ser vi bla Henrik Dorsin och Johan Ulvesson, men även Elias Palin och Victoria Dyrstad som är nykomlingar som jag är helt säker på att vi kommer att se mycket, mycket mer av. Ulf Malmros är en av regissörerna och då vet man att det blir annorlunda. För detta är väldigt annorlunda och väldigt osvenskt! Det är många skratt och många överraskningar. Jag som var jättetrött och nästan räknade med att jag skulle somna, hade inga problem att hålla mej vaken. Tiden gick jättesnabbt!

Jag kan absolut rekommendera er att se Flykten till framtiden som god underhållning en tråkig dag, själv skulle jag gärna hoppa typ 4 månader framåt i tiden… den där snön som välkomnade mej hem känns inte helt ok…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *