Första stoppet var sådär…

Första stoppet var sådär…

I söndags drog vi ut på rull med Peppe igen. Det är så himla härligt varje gång jag får öppna staketet och släppa ut husbilen, en alldeles speciell känsla faktiskt. För att inte tala om när man rullar iväg med bilen genom vårt område och man äntligen är på väg. Lycka!

Den här gången hade vi inget bokat, däremot ett mål i sikte. Vi ska stå och jobba tills på torsdag och hade siktat in oss på ett ”kontor” med vatten som utsikt. Vi bruka hålla oss till max 3 timmars körning, men det blev det dubbla innan vi kom fram till Björkängsbadet i Åseda, som skulle bli vårt hem de närmaste tre nätterna. Så blev det inte…

Det hade varit svårt att hitta information på nätet och även priset var oklart. Vi kom iaf fram till ett mysigt ställe, med fin utsikt och en egen liten badplats. Det var det positiva, sen började tveksamheterna… Vi behöver el för att kunna sitta och jobba, första eluttaget var trasig och det andra fick man mickla lite med innan den fungerade. Så första intrycket förtogs lite… Å det sura fortsatte…

I maj kostade en plats 140 kr, nu var priset helt plötsligt 220. En stor höjning utan att man gjort någon förbättring av campingen. När vi gick runt för att kolla in området, såg vi att det sk servicehuset egentligen bara var ett omklädningsrum för allmänheten som besöker badet. Campare får alltså betala för något som allmänheten har gratis…Två av tre toaletter var låsta och den som var öppen var väl iofs helt ok, men svinkall. Där fanns även en dam- och en herrdusch – längst in i omklädningsrummet, utan möjlighet att låsa om sej. Som kvinna skulle jag aldrig gå så långt in i ett utrymme och klä av mej utan att kunna låsa eller ha kontroll på vem som kommer in. Så otroligt utsatt situation.

Nu kändes det inte alls bra längre… vi betalade dock och njöt av utsikten och en fantastisk solnedgång, men bestämde oss för att åka vidare igen efter jobbet dagen efter. För att inte krångla till det bokade vi till ett par nätter där vi ändå skulle stå från onsdagen.

Självklart har vi gjort en film om campingen och det är ju just med anledning av detta som vi filmar alla ställplatser och campingar vi bor på. För att andra ska kunna bilda sin egen uppfattning om platsen och se om de vill bo där. Hade vi sett en film om Björkåkrabadets Camping så hade vi såklart aldrig åkt dit. Filmen kan ni se här!

Jag hoppas att våra filmer gör nytta och fyller en funktion. De bra platserna får beröm och de sämre får helt enkelt konstruktiv kritik och har något att jobba med. Vi kanske inte blir så populära men det gör oss ingenting!

6 svar på ”Första stoppet var sådär…

  1. Jag tänker att det kanske är som med campingar, att priserna ändras beroende på ”säsong”
    Så bara för att priser höjs betyder det inte att något förbättrats (tidigare kommentar)

  2. Platsen ser i alla fall fin ut! Men campingen låter ju inget vidare. Sjukt att ni ska betala för något som allmänheten får använda gratis och det med duscharna… jag hade inte gått in utan att kunna låsa om mig..

  3. Trist att denna camping inte var en höjdare men tyvärr så ä’r det väl lite så med mindre campingar som lätt förfaller lite mitt ute i ingenstans. För så är det väl lite med Åseda. Förr hade de en träskofabri men vet inte om den är kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *