Fotoprojekten går framåt

Fotoprojekten går framåt

Som ni kanske kommer ihåg så har jag mina fotoprojekt som jag håller på med. Här om dagen fick jag hem tavlorna som jag beställt och de blev hur fina som helst! Nu ska de bara ramas in och hitta sin plats här hemma.

För någon månad sedan gjorde jag en fotobok om min tid i Gambia. Den boken blev också jättefin, trots att bilderna var fuktskadade, gamla och inscannade. Nu kan jag ta med boken när jag åker dit och visa bilderna för dem jag känner som jag hoppas hitta där borta. Bilderna gör det förhoppningsvis lättare att hitta en del personer också  🙂

Alla grejer beställs genom Smartphoto (fd Extrafilm) som är en fotobutik på nätet. De har prisvärda fotoböcker i en mängd olika storlekar, utseenden och priser. Ganska ofta har de erbjudanden också, typ 25 % eller fraktfritt. Böckerna är enkla att göra och man kan designa dem på en mängd olika sätt. Lägga till sidor, plutta dit små figurer, skriva text osv. Instruktionerna är enkla att förstå, det enda som tar tid är egentligen bara att ladda in bilderna. Sen kan man sitta där och fnula i all oändlighet tills man är nöjd. Ska du göra en så är tipset att ta god tid på dej och verkligen titta på sida efter sida, ändra och trixa tills allt är precis som du vill. Det finns mängder med ramar, figurer och färger som man missar om man har för bråttom. Har jag lärt mej efter sisådär 5-6 böcker… Resultatet brukar bli superfint, med ett och annat stavfel som man själv orsakat förstås.

Jag har gjort canvastavlor, muggar, musmattor, pussel, tröjor… you name it! Och det är alltid lika uppskattat och roliga att ge bort.

Fotoböckerna om killarnas liv ligger lite på is just nu. Båda killarnas första 9 år är klara, det är första boken för dem bägge. Bok nr 2 är påbörjad, nu är det mest resor – foton från födelsedagar och andra högtider är det lite dåligt med. Det tar lite tid, men men, snart så!

Bilder är till för att minnas och då måste man ju på nåt sätt göra dem synliga. Eller hur?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *