Från Norrland till Formex

Från Norrland till Formex

Så var vi hemma igen efter drygt 5 veckor på resa. Å direkt kastades vi in i den ”vanliga” världen. Formex stod på agenda, efter ett uppehåll på nästan tre år!

Innan jag besökte den stora designmässan för kanske 7-8 år sedan, hade jag såklart hört talas om den. Formex lät som ett oåtkomligt himmelrike för inredningsnördar. Å så är det ju nästan, man måste jobba i branschen – ingen utomstående får komma in. Det är ju rätt naturligt att det är så eftersom det handlar om en branschmässa.

Formex har växt enormt senaste åren och blivit så stor att man inte hunnit igenom på en dag – så som jag tycker att mässor ska vara. Men så kom pandemin och i år var det bara hälften så många utställare och man gled igenom utan problem på en dag och kunde tom börja fördjupa sej i vissa saker också. Himla skönt för oss som är där för att hitta saker att skriva om eller rapportera, men såklart ett inkomstbortfall för mässan.

Jag skyndade mej för att hinna runt så mycket som möjligt innan Martin kom dit. Jag ville hitta kul saker att filma och intressanta människor att prata med och ha detta hyfsat förberett innan han kom. Som vanligt stannade jag lite extra hos Marita på Cult Design, som för dagen hade gigantiska lussebullar. Anna på Pufz kollade jag också in, det är hon som har så fina husbilsgrejer, bla en filt som jag bara älskar. Å Martin på Lakritsfabriken besökte jag flera gånger 🙂

När Martin väl dök upp hade jag planen klar och på bara ett par timmar hade vi fått ihop bra material till en film. Såklart ville vi visa upp Formex för alla som inte kommer dit, som precis som jag hört om det där ”oåtkomliga himmelriket för inredningsnördar”. Så nu finns det en film! Martin redigerade filmen så fort han bara kunde, så där finns en och annan blunder – men det är så vi vill ha det. Vi är inte perfekt, då ska våra filmer inte heller vara det. HÄR kan ni se filmen!

Jag skulle vilja sammanfatta Formex hösten 2022 som lugnar är förr, men med mer kvalitet i sitt innehåll. Utställarna som var där den här gången var proffsiga och hade bra grejer att visa upp. De vi pratade med hade haft större försäljning än på många år och massor med nya kunder och det visar väl på en lyckad mässa och att förändringar kan vara till godo?

Men eftersom där var färre utställare, var det såklart några som jag saknade lite extra, bla Eva Solo, Kähler och några till. Men se dom hittade jag på stan några dagar senare! Flera företag hade gått ihop och ställt ut sina grejer på Clarion Sign i stan, av en slump gick jag förbi och kunde på så sätt kolla in deras nyheter också. Så himla bra! Men man undrar ju vad som händer med Formex om fler och fler väljer andra platser för sina möten…

Var någon av er där? Vad tror ni händer med Formex om bara 3-4 år?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Från Norrland till Formex

  1. Mässor är alltid kul, men går allt för sällan. Bokmässa blir det på lördag i alla fall, och det ser jag fram emot. Brukar alltid hitta massa trevliga saker och det blir som oftast ett par trevliga samtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *