Fy för tidiga mornar!

Fy för tidiga mornar!

Imorse var jag uppe redan 6.15, det är till att chocka kroppen minsann! Det är ju inte riktigt vad jag är van vid, men hägrar en gratis frukost på ett av Stockholm finaste hotell så offrar man sej  🙂

Klockan 7.03 satt jag och Martin på tåget till stan, 7.29 var vi framme på centralen. Jag pussade honom hejdå och han fortsatte en station till med tåget, medan jag gick för att möta Annelie. Tillsammans tog vi beslutet att gå till Grand Hotell där frukosten skulle gå av stapeln. Det var faktiskt riktigt skönt med en rask morgonpromenad och vi var framme i god tid och kunde piffa till oss lite innan det var dax.

Syftet med frukosten var att se Resize Designs fina grejer. Möblerna är av svensk design och ritade av Viktor Lindbäck, en otroligt begåvad, ung, norrländsk kille som blev irriterad på utbudet av förvaringsmöbler när han flyttade hemifrån. Så han ritade det han ville ha och vann pris för bästa innovation på mässan Ung Företagsamhet. Hans specialitet är pelare som spänns fast mellan golv och tak som man sedan fäster hyllor av olika slag i. Pelarna ger inga märken och kräver inga fästanordningar, alltså kan de också flyttas runt lite som man vill beroende på vilka behov man har. Snygga och praktiska lösningar gillar vi!

Varför vi fick komma på frukost var för att Resize Design nu i februari släpper en helt ny möbelkollektion i genuint trä, metaller och sten. Allt tillverkas i Skellefteå och en stor del av arbetet sker för hand. Otroligt fina möbler måste jag säga och påminner lite i stilen om det vi har i sovrummet, även om vi har vitt.

Frukosten då? Ja, en frukost på Grand Hotell är ju aldrig fel. Vi fick goda smörgåsar, Pago´s juice, blåbärsdryck, kaffe/te och muffins. Jag nöjde mej dock med smörgås, juice och te – muffinsen och blåbärsdrycken fick vara. Mätta, belåtna och imponerade över fina möbler lämnade vi hotellet och promenerade tillbaka till centralen. 8000 steg senare kom jag hem till en väldigt sömnig pälsboll som fyller år idag; nämligen Baileys! Så nu ska resten av dagen bli hans  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *