OS vs HBTQ

OS vs HBTQ

Är det bara jag som tycker att kvällen invigning av OS känns lite dubbel och knepig?

Å ena sidan är Putin en läskig jäkel som man absolut inte ska stödja… å andra sidan så ska vi finnas där och stötta våra svenska deltagare. Kan man se på invigningen och spelen med gott samvete?

Det står i spelreglerna inför OS att spelen handlar om glädje, gemenskap och en massa annat fint. Men vi vet också att i Ryssland är alla former av oliktänkande och särskilt personer som inte är heterosexuella ovälkomna. Frågan är då hur man hanterar det? Man kan ju tycka att det var fel att ge ett sånt land spelen från början, men nu är det gjort och snart kör det igång.

Spelar det någon roll om vi tar ställning? Självklart gör det det! Frågan är ju bara hur vi gör det… ska vi stänga av tv´n ikväll och ha den avstängd i två veckor? Eller ska vi titta extra noga och påtala allt konstigt vi ser och uttrycka vår åsikt. Jag tror jag väljer det sista och jag tycker ändå att det känns som att Ryssland nu har ögonen på sej och att det är väldigt väldigt många som inte kommer att släppa frågan. Jag hoppas verkligen att detta kan leda till förändring inte bara när det gäller Ryssland och HBTQ, utan i alla länder som fortfarande är emot den fria kärleken. För det handlar ju inte bara om Ryssland, det är ju en mängd länder som har lagar som måste ändras.

Vi får inte lägga locket på, frågan måste leva överallt! Vi ska skrika högt, men inte bara nu – utan även sedan OS-facklan slocknat. Läs gärna Rickard Söderbergs blogg, han skriver så oerhört bra utifrån sitt eget perspektiv som jag ju förstås inte har. Det handlar om kärlek och människor och kärlek kan aldrig vara farligt eller förbjudas. Homofobi och felaktiga lagar går inte att bojkotta bort, de måste bekämpas på ett helt annat sätt, utan att krossa atleters livsdrömmar. Man kan inte ställa det ena mot det andra, iaf inte så här sent. Då skulle Sverige sagt ifrån sitt deltagande från första början.

Upp med frågan på bordet, gör som Google och färga världen i regnbågens färger! Vi måste få älska vem vi vill i vilket land vi vill. Länge leve kärleken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *