Gnäller stockholmarna?

Gnäller stockholmarna?

Buss i diket på fel sida om vägen.

Norrlänningarna (en del alltså) ger pikar till oss Stockholmare och menar på att vi inte klarar ”lite” snö… Nu är det ju så att Norrland skiljer sej ganska mycket från Stockholm och ibland har man faktiskt rätt att gnälla.

I Stockholm är det ganska många fler vägar som ska vara framkomliga för ganska mycket mer människor. De kommunala färdmedlem är också ganska många fler än de som finns i Norrland. När inte detta fungerar i Stockholm är det en herrans massa människor som inte kommer till/från arbete, skola, dagis och en massa annat. När dessutom SJ, SL, snöröjning mfl säger att de står väl rustade inför vintern 2012-2013 och det spårar ur redan första riktiga vinterdagen… ja, då kan det lixom inte bli annat än gnäll.

Det handlar inte om att flytta om det inte passar, att vi inte klarar lite snö osv. Det handlar om att hela jäkla Stockholm stod still igår. Hemsjukvården kom inte fram till de sjuka, hemtjänsten kom inte fram till våra gamla, bilar/bussar/lastbilar låg i dikena precis överallt, folk promenerade mitt på vägen för att ta sej hem eftersom det inte var plogat på trottoarerna osv. Den som inte befann sej i händelsernas centrum igår har ingen aning om hur det faktiskt var! Polisen varnade för att gå ut och våra hitflyttade Norrlänningar förstod  🙂

Det var kaos i Stockholm igår. Idag försöker man ta hand om sviterna efter kaoset. Bilar, bussar, lastbilar dras loss och stoppar upp hela körfält. Tågväxlar skottas och tinas och de tåg som går är överfulla. Många jobbar hemifrån idag och det lättar väl alltid något. Junior var hemma fram till lunch, sen åkte han till skolan för att skriva prov. Han har ingen aning om hur han ska ta sej hem. Senior får skjuts till jobbet och från jobbet, hans bil är nämligen bakhjulsdriven och han är inte så van bilförare än. Martin och jag åker till jobbet i god tid i eftermiddag, så vi är säkra på att komma fram i tid.Vi gör vad vi kan för att komma fram hela och inte behöva stressa.

Ungefär en gång om året blir det så här, men de mängder snö som vi fick igår var inte alls vad man är van vid. Jag HATAR det! Jag vet… jag borde flytta och jag funderar allvarligt i de banorna, iaf halva året. Å jag vet att Martin håller med mej. Så vi får väl se hur vårt liv ser ut som pensionärer, kanske halva året på Cypern eller Kanarieholmarna skulle vara nåt?

Idag snöar det iaf inte, så vi får hoppas att allt fungerar som vanligt igen om man hinner ikapp med allt. Jag är så himla glad att jag satsade på ett par rejäla vinterstövlar, de var perfekta igår! 19 dagar kvar till semestern!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *