GODKÄNDA!!!

GODKÄNDA!!!

Det gick vägen!!!

Strax efter 10 kom de två handläggarna från Botkyrka Kommun hit. Vi bjöd på kaffe och fick sedan under ca 2 timmar berätta om vår bakgrund, vår barndom/uppväxt, utbildning, familj & vänner, alkoholvanor, fritid och en massa annat. Den ena frågade och den andre antecknade.

Vi fick mer information om vad uppdraget som familjehem går ut på, vad vi kan förvänta oss och på ett ungefär vilken ersättning är. Vi fick också veta att det inte finns något aktuellt barn som passar oss just nu, men detta kan ändras väldigt snabbt.

När vi vänt in och ut på hela vårt liv och berättat allt så gick vi en snabb husesyn och efter det fick vi veta att vi lyckats ta oss igenom nålsögat och blivit godkända. Så länge man inte hittar något negativt i några register alltså… Så nu är frågan om vi kommit med i några skånska register eller nåt… man vet aldrig  🙂

Och sen skulle vi lämna två referenser, en vän och en från arbetslivet… men vi hade ingen från arbetslivet eftersom det bara är vi två och har varit det under 5-6 år – så det fick bli två vänner istället. Den ena är ordförande i socialnämnden eller nåt sånt och den andra är familjehem sedan hundra år tillbaka och välkänd hos de här damerna.

Så som det ser ut nu så är vi alltså godkända och ska bara vänta in en liten parvel som passar in hos oss. De höll med om att en liten kille 5-7 år skulle passa väldigt bra hos oss med tanke på hur vi lever och vilka vi är. Så nu är det bara att vänta…

Vi skulle beskriva oss och vårt hem med några få ord. Det var inte så svårt; rörigt men hjärtligt. För så är det, vi har lite rörigt både hemma och runt oss – men det finns väldigt mycket hjärta i allt vi gör. Å det är väl det som är det viktiga?

Håll nu tummarna för att vi snart får besked om att någon behöver oss, så att vi kan få en ny liten huvudperson i vårt liv. En Minior!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *