Gränsen för barnmisshandel?

Gränsen för barnmisshandel?

Kom mej inte för att blogga igår bla eftersom jag var riktigt illa berörd av det som en bekant varit utsatt för…

Hennes 6-årige son kom häromdagen hem med ett rejält märke på armen. Han säger att det är en lärare i skolan som nypit honom! Jag har sett bilder på armen och det är inte bara ett litet rött märke, det är ett ganska stort märke med lite blod i. Måste ha gjort riktigt ont!

Min första tanke är: vad har han gjort? Varför har läraren varit tvungen att ta så hårt i honom? Sen inser jag att det inte spelar någon roll. Oavsett vad han gjort, så länge det inte varit för att stoppa honom från något riktigt farligt, så får man inte ta i ett barn så hårt att det såna märken uppstår. Då är det barnmisshandel anser jag. Man kan tillrätta visa ett barn på annats sätt, tro mej… jag vet… jag har en son med adhd…

Av detta blev det en diskussion med några bekanta till mej, någon ansåg att läraren kanske var tvungen att hålla fast honom och att han krängt så mycket att hon råkat nypa honom. Men så stark är väl inte en 6-åring? Den här 6-åringen är inte ens särskilt stor… Någon annan tycker som jag: att det är misshandel och ska anmälas. Mamman själv är lite osäker och vill förståss höra alla sidor av saken innan hon agerar. Så hon gick till skolan igår och pratade med personalen och får då flera versioner av det som hänt, inget stämmer särskilt bra med vad sonen säger. Idag ska hon på ett nytt möte i skolan.

Jag tycker inte det spelar så stor roll. Ungen kommer hem med märken som inte ska vara där och säger att en lärare nypit honom. För mej är en polisanmälan självklar! Vad ger det annars för signaler till grabben? ”Jag får skit när jag nyper mina syskon, men en vuxen får nypa mej hur som helst”. Själv undrar jag om läraren gjort något liknande innan eller vad som blir nästa steg… Obehaglig tanke tycker jag.

Vad säger ni? Var går gränsen för barnmisshandel? När ska det anmälas?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *