Han klarade det!

Han klarade det!

Igår höll vi tummarna så de blev blåa. Klockan 11.45 skrev Junior testet för EU-moppe. Numera är testet nästan som provet för B-körkort, så det är inte alls självklart att man klarar det. Men Junior har pluggat och klarade det med god marginal! Snacka om lycklig 15-åring som kom hemförandes på sin brors moppe på kvällen efter att ha varit hos sin tjej 🙂

I morrn ska han och morfar åka och titta på en moppe år honom, tror det är den 4:e eller 5:e de tittar på… imorrn kanske de hittar den rätta för honom? Sen har han sin nya frihet. Han kan ta sej till och från träningen, vi får sovmorgon på lördagar igen! Just nu får killarna dela moppe, men snart har de varsin och då kommer vår taxi att gå mer sällan. Skönt!

Visst är det en viss fara att ge sej ut med moppe i trafiken, men jag är inte särskilt orolig. Jag vet att de inte buskör utan sköter sej bra. De får trafikvana inför bilkörningen och enligt trafikskolan klarar man körkortet lättare om man haft moppe först. Så det känns ganska tryggt, nu när Senior dessutom övningskör för bil.

Så jag är faktiskt inte så mycket hönsmamma som ni kanske tror. Jag tycker det är bra med moppe-kort, det är många som inte vågar låta ungarna fixa det. Ungdomar behöver ta ansvar, man växer av ansvaret tror jag. Synd bara att det är så dyrt…

Gårdagens bravad firades iaf med glass och jordgubbar och precis som Senior, så fick Junior ett par riktiga handskar att ha i trafiken. Den vanligaste moppe-olyckan är uppskrapade knogar… Man måste festa till det när det finns något att fira, vi har inte haft mycket sånt i år – så vi firade ordentligt!

Idag är det dax för ultraljud av njurarna…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *