Har haft en rejäl bonnförkylning

Har haft en rejäl bonnförkylning

Förra lördagen satt jag på Eriksdalsbadet med ont i halsen och en kanna te. På söndagen var det ännu värre och jag gick på halstabletter. Jag fixade att jobba mån-ons, men det var på håret. Förmiddagarna gick mest åt till att sova. Jag har inte varit särskilt snorig, men började hosta långt inifrån bröstet i torsdags. Junior har varit inne på samma spår, medan de andra två klarat sej.

I torsdags var jag med Junior till vårdcentralen, då hade han hostat hela natten och behövde hostmedicin. Hans astmamedicin hjälper till viss del, men inte mot förkylningshosta. Där fick vi veta att vi inte har influensan, det var ju bra, och att Junior tilhör en av riskgrupperna och borde vaccineras sej. MEN han får inte vaccinera sej när han har en infektion i kroppen, så i daxläget är det ändå inte aktuellt. Jag har varit tveksam till vaccinet och velat att andra ska ta det först och invänta reaktionerna. Nu har man börjat ge vaccinet till folk och inom ett par veckor ska man väl se biverkningarna. En bekant tog det igår, så nu får vi se hur det blir… Idag mår vi bättre, även om vi fortfarande hostar en del på nätterna.

Medan vi gått runt och övat på vår hosta, har vi pysslat hemma. Junior har städat sitt rum och tog tag i sina medaljer häromdagen. Han har över 50 medaljer, 1,3 kilo tydligen, som han diskade av. Vattnet var nästan svart när han var klar och eftersom han tyckte de tog för lång tid på sej att torka – fick medaljerna lite hjälp av fönen 🙂 Sen var han tvungen att prova alla på en gång!

Nu är hans rum skinande rent och igår fixade han lilla toan också. Så idag är det ”bara” vardagsrum, kök och hall kvar – värsta ställena i huset. Martin började i köket igår och jag i vardagsrummet, idag fortsätter vi. Ett stort lass gick till soptippen, så nu är massa gammal skräp borta! Men det blir nog mer idag… alla köksskåp ska plockas ur och torkas och samtidigt ska vi rensa ur sånt som vi inte använder. Vi har gjort samma sak överallt i huset och igår satte vi ut en del grejer på Tradera. Nästa helg har vi loppis, då hoppas vi sälja en hel del.

Så det är väl bara att sätta igång- sista städdagen!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *