Hemglass har bästa lakritsglassen på pinne!

Hemglass har bästa lakritsglassen på pinne!

Ni vet ju att jag älskar lakrits och alltid är nyfiken på allt som kommer nytt. Förra året fick jag nys på glassbilens hallonlakritsskalle och var förstås tvungen att testa.

Jag hade inte handlat av glassbilen sedan barnen var små, typ 15 år sedan kanske, men visste att den stannade alldeles utanför huset. Sånt går ju inte att missa lixom. Jag såg i reklamen att det fanns både Hallonlakritsskalle i glassform och hallonlakritsglassbåt. Så det var bara att passa in den där glassbilen för att köpa hem godsakerna.

När vi kom fram till glassbilen såg jag att det även fanns något som hette Dubbellakrits som såg väldigt god ut. Så med famnen full med glass var det bara att gå de tio meterna hem igen. Just Hallonlakritsskallen och glassbåten hamnade inte på min topplista, men det gjorde dubbellakrits. Den absolut godaste lakritsglassen på pinne som finns! En glass att längta efter faktiskt. 11 SP är den värd, för er som är Viktväktare. Värd varenda liten point!

I år är det också lakritsnyheter hos glassbilen, den här gången en kolalakritsskalle och en citronlakritsglassbåt. Även i år väntade vi alltså ivrigt in glassbilen och sprang ut vid första bästa tillfälle. Jag hann in, men sen dök jag ner i första glassen.

Kolalakritsskalle som inte heter så utan Glass-skalle kola/lakrits är en alldeles lagom stor glass med himla god kolaglass och helt ok lakritsglass. Det är en perfekt munsbit om man bara vill ha något litet och bara 3 SP för oss Viktväktare 🙂

Någon dag senare tog jag mej an citronlakritsglassbåten (10 SP för Viktväktare), som inte heller heter så utan är döpt till Piratbåten. Jag tycker det är lite knepigt att äta glassbåtar, därför har jag inte varit så förtjust i dem. Men nu har kommit på att om man delar dem på två bitar så går det lättare att äta. Å Piratbåten är såååå värd att jobba lite med, citronglassen är så jäkla god! I kombo med lakritskolan i mitten och täcket med saltlakrits är den absolut den godaste glassbåt jag smakat. Synd bara att lakritsen på toppen inte är ett tjockare lager…

Men det är fortfarande Dubbellakritsen som leder lakritsglassligan. Den har lixom allt. Den crunchiga saltlakritsen ytterst och vaniljglassen med lakritskolan inuti. Yummie!

MEN!!! OM man gör Dubbellakrits med citronglassen istf vaniljen, då blir det en vinnare all time! Ser ni den glassen nästa år så vet ni vem som kom med idén 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *