Hunden och jag delar medicin…

Hunden och jag delar medicin…

För något år sedan fick vi vet att pälsbollen lider av för låg funktion av köldkörteln. Han var hängig, frös mycket och gick upp i vikt. Så han fick Levaxin och har mått hyfsat bra sedan dess. I våras fick vi veta att även jag lider av samma åkomma, så jag fick också Levaxin. Idag korrigerades min dos, så nu har vi exakt samma medicin och samma dosering och jag behöver inte längre hålla reda på burkarna  🙂

Min läkaren är den bästa som finns! Jag har vårdcentralen tvärs över vägen men väljer att åka nästan 10 mil för att få just Doktor Lennart. Han lyssnar, skämtar och hjälper mej med alla mina medicinska bekymmer. Det är honom jag har att tacka för att jag faktiskt mår så bra som jag gör. Hade det inte varit för honom så hade jag nog fortfarande inte vetat om alla mina fel i kroppen och förmodligen mått skit fortfarande.

Tyvärr har han varit sjukskriven en längre tid, även läkare kan tydligen bli det. Men nu är han tillbaka och idag var det alltså dax att träffa honom. Vi känner varandra även privat så först minuterna gick åt till att uppdatera läget på alla familjemedlemmar och hans hälsa. Sen var det min tur. Jag sa att jag iofs aldrig mått så bra tidigare, men att medicinen nog borde höjas ett litet snäpp till. Men det är ju inte jag som är läkare…

Han sa ingenting utan beordrade mej upp på britsen och gjorde sen en grundlig kontroll av allt! Inklusive mina nylackade naglar och vigselringen, han gillade bägge! När han gått igenom allt, suttit och grunnat vid datorn en stund och hummat lite så gav han mej rätt. Dosen skulle höjas lite och om sex månader får vi se om det räcker eller ej.

Att ha en läkare som lyssnar är så otroligt viktigt! Jag vet ärligt talat inte var jag hade varit om inte Doktorn Lennart tagit hand om mej. Jag var ett vrak när jag kom till honom, både fysiskt och psykiskt. På vårdcentralen tvärs över vägen tog man inte ens mitt blodtryck, utan avfärdade mej med att ”alla är lite trötta ibland”… Doktor Lennart tog alla möjliga tester och snart fick vi veta att jag gick omkring med en infektion som spridit sej i hela kroppen, jag hade sömnapné, fibromyalgi och hypotyreos plus lite annat smått och gott. Kommentaren ”alla är lite trötta ibland” ser jag numera som ett hån. Hur kan man ens säga något sånt som läkare till någon som faktiskt är sjuk och söker hjälp???

Jag är alltså inte helt frisk, men jag kan ärligt säga att jag inte kan minnas när jag senast mådde så här bra och kände mej så här frisk. Visst är jag tröttare än andra och påverkas mer av väderomslag och dåligt väder än andra. Men de bra dagarna är ändå ganska många och betydligt fler än de dåliga och jag orkar betydligt mer nu än för bara ett år sedan.  Det var helt klart värt att byta vårdgivare och åka den långa vägen vid varje läkarbesök.

Därför vill jag uppmana dej som är missnöjd med vården att våga se dej om efter alternativ. Fråga vänner och bekanta om de är nöjda och kan rekommendera någon. Vi har än så länge rätt att själva välja vårdgivare, utnyttja det! I mitt fall var det livsavgörande och livsförändrande. Jag är så tacksam för att jag vågade och orkade, å andra sidan hade jag inget val… jag var desperat!

Så nu behöver jag inte längre ha koll på burkarna. Från och med idag har hunden och jag samma medicin. Enkelt  🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *