Hur gör ni?

Hur gör ni?

Jag älskar att köpa julklappar, men nånstans måste man ju sätta gränsen. Jag brukar försöka hitta EN rejäl, nyttig grej och sen några mindre och då tänker jag i första hand på ungarna. För vilka ska man egentligen ge till? Dem man tycker om förståss! Men då blir det ju så många…
 
Här firar vi jul tillsammans med mina föräldrar, Vännen och hans föräldrar, min faster och man, två kusiner och den enes sambo. Det blir alltså 13 personer plus en hund. Ska man köpa till dem alla? Jupp! Jag vill ge alla något även om det inte är så stort. Det behöver inte heller vara dyrt, bara det är uttänkt och en bra grej.
 
I år har det varit enkelt att få ihop allt, förutom till Vännen. Jag hade en perfekt plan för honom, men det gick inte att få tag i. Så det blev till att fundera ut en B-plan som också visade sej vara svår att fixa. C-planen var inte heller enkel, men lyckades så när iaf… inte 100 – men 90 iaf…
 
Problemet är att 6 av oss (plus Baileys) fyller år veckorna runt jul och då ska man ju hitta nåt bra till födelsedagen också. Ofta får man en kombinerad julklapp-födelsedagspresent och det vill jag gärna undvika. Nu har jag iaf hittat allt till jul, sånär som på en grej till Vännen som ska fixas idag. I mellandagarna börjar jag leta födelsedagspresenter…
 
Årets julklappsskörd går på ca 5000 för alla 13, det är väl inte så illa? Föräldrarna och Vännen är dyrast, men sånt kan skifta – ofta är barnen dyrast. Det får inte kosta för mycket, men det måste ändå vara en gåva med tanke och då kan det få kosta lite mer. Men jag tycker nog att vi håller oss på en ganska ok nivå för att vara så många.
 
Vilka köper Ni till och hur tänker Ni runt ämnet Julklappar?
Vad får det kosta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *