Hur håller jag mej frisk?

Hur håller jag mej frisk?

Förr var jag förkyld 3-4 ggr per år och jag var det ordentligt! Jag hade aldrig tid att kurera mej utan körde på som vanligt och det gjorde ju förstås inte saken bättre. Januari och juli var klassisk, då var jag kanonsjuk. Men det är jag inte längre så jag fortsätter med mina knep  🙂

Självklart är det så att mår man hyfsat bra i grunden så är också motståndskraften bättre. Nu vet jag hur det står till med min hälsa, alla diagnoser är på plats och jag sköter min medicinering. Men jag är också känsligare än andra pga av astma och fibro, blir jag sjuk så blir jag det ordentligt! Därför försöker jag att stärka mej lite extra med träning, promenader och vitaminer.

Sedan jag började träna regelbundet för drygt tre år sedan har jag knappt varit sjuk en dag. Många blir sjuka eller skadade när de börjar träna, jag fick ont i knät – men jag blev inte sjuk. Jag fick ont av fibron förstås, men visste att smärtan inte var farlig och fortsatte ändå. Det var som värst 2-3 månader, sen vände det och nu får jag mer värk om jag inte tränar. Kroppen är starkare, orkar mer och står emot mer.

Jag har alltid haft jobbigt med den mörka årstiden, så för någon vinter sedan började jag fylla på med D-vitamin och jag vet inte om det är det som hjälpt mej – men jag är piggare och tycker inte det är riktigt lika jobbigt. Jag tar även extra D-vitamin oktober – mars, sen försöker jag få sol på näsan i extra stora doser under våren och sommaren istället. Ljusterapi har också hjälpt mej, men det var länge sedan nu.

Åsså det magiska! Ingefärsshots! Jag kan nog säga att jag avskyr ingefära, det är verkligen inte gott. Men i en liten shot går det bra och citron är ju jättegott. Vi har vårt eget recept, du hittar det HÄR. Jag tar en hutt om dagen, ett helt glas om jag känner att förkylningen är på g. Å jag har klarat mej! Jag har inte varit ordentligt förkyld på flera år faktiskt. Lite känningar i halsen och någon dag då jag varit hängig har jag haft, men inte någon riktigt förkylning. Shotten är supersur, så där så man ryser – men det blir gott ändå på nåt konstigt sätt.

Å eftersom tro försätter berg så fortsätter jag att träna, gå promenader och shotta varje morgon. Så tänker jag hålla mej frisk. Hur gör du?

Ett svar på ”Hur håller jag mej frisk?

 1. Jag har många obotliga sjukdomar som bla EDS, ME/CFS, Endometrios, generellt smärtsyndrom, hjärtproblem, hypotyreos mm.
  Men förkylningar, influensa och magsjukor får jag typ aldrig.
  Har aldrig haft influensa. Har tom dubbelkollat med min mamma.
  Magsjuka har jag inte haft på minst 17 år. Vet det för sen jag träffade maken har jag aldrig haft det.
  Förkylning är minst 10 år sen. Då var maken förkyld och fick förkylningsastma, men jag klarade mig. Sen har han varit förkyld 2-3 gånger till men inte jag.
  Jag äter bra mat med mycket grönsaker, äter olika kosttillskott beroende på säsong, är supernoga med att tvätta händerna så fort jag varit i kontakt med folk eller allmänna utrymmen. Ser även till att aldrig ha händerna i ansiktet när jag är borta hemifrån, inte förrän efter handtvätt.
  Sköter om kropp och själ och det tror jag är jätteviktigt.
  Lever i ett lyckligt äktenskap och har schäfrar och bor med skogen runtom.
  Gör sånt jag mår bra av och gör lätt yoga och tai chi.
  Tyvärr gör sjukdomarna att vanlig träning är omöjlig. Men jag kämpar på för att kunna göra det lilla jag gör.
  Så det jag gör verkar funka så jag fortsätter med det.
  Tror stress gör folk väldigt mycket mer mottagliga för sjukdomar och jag är inte ofta stressad.
  Jag är lyckosam när det gäller sånt.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *