Hur packar ni?

Hur packar ni?

Många säger att en van resenär packar i sista minuten och så lite som möjligt. Jag säger att så behöver det inte alls vara. Jag är van resenär och jag packar olika beroende på var och varför jag reser.

Kort jobbresa

Så här funkar jag när jag åker på semesterresa.

Jag tar fram den väska som jag ska ha kanske en vecka innan avresa och sedan slänger jag i saker vart efter jag ser och hittar dem. Sen går jag igenom allt dagen innan, eller avresedagen, och stänger väskan. Jag vet vad jag ska ha med mej och lägger ner vart efter, ingen stress – jag vet att allt är med. Samma sak med handbagaget, men där lägger jag grejerna vid sidan om. Det ser ut som sju svåra i vardagsrummet innan jag är färdig 🙂

För två veckors semester packar jag: 14 trosor, 1-2 behåar, beroende på vilka klänningar jag har med, 3 shorts, 5-6 t-shirts, 2-3 linnen, 2-3 blusar, 2 capribyxor, XX antal klänningar (försöker begränsa mej men det är sååå svårt), träningskläder, 3-4 par strumpor, 1 tjocktröja, 2 bikinis, ett gäng tidningar och böcker, necessär, sandaler, badtofflor, träningsskor, finskor – tror det är allt. Några ombyten är för bilder till artiklar, blogg och instagram @marlenerinda förstås.

På jobbresan

Pälsbollen vill följa med

När jag åker på jobbresa beror det en hel del på boendet hur jag packar. Ska vi byta hotell varje dag tar jag en större väska som jag kan kasta ner grejerna i varje morgon, utan att behöva måttanpassa allt. Ska vi stanna på ett ställe, blir det en mindre väska och då ”flyttar jag in” på hotellrummet och ställer undan väskan under tiden vi är där. Om det bara handlar om 2-3 dagar försöker jag att bara åka med handbagage, iaf på utresan.

På jobbresor handlar det mest om bekväma, men representativa kläder, ett par snyggare ombyten, ett par snyggare skor, bikini/baddräkt, ett par shorts, lika många toppar som dagar vi är borta. Typ. Enkel packning helt enkelt, anpassat efter programmet som vi förhoppningsvis fått.

Handbagaget

Handbagaget ser nästan alltid likadant ut. Jag har en ryggsäck där jag lägger pass, pengar, piletter, medicin (i originalförpackningar), minst en bok och minst en tidning, en miljon laddningskablar, dator med tillbehör, kamera med tillbehör, en ask läkerol (havssalt) och numera en nackkudde som hänger utanpå.

Lång jobbresa

Jag har nästan aldrig någon stress över bagaget, jag vet vad jag ska ha med mej. Dessutom finns det mesta att köpa på plats, det är mantrat jag har med mej hela tiden. Alltså behöver jag inte oroa mej heller. Så länge jag har mina mediciner, pengar, pass, mobil, kamera och laddare med mej, så är det lugnt – allt annat går att fixa.

Så nu ligger det alltså en stor resväska i vardagsrummet, med grejer i och locket öppet. Tror jag packat allt utom träningskläder och skor… handbagaget står brevid med innehållet vid sidan om. Sen ligger en hel hög med böcker och tidningar där också, vi får väl se med vikten hur mycket som får följa med. Det mesta lämnas kvar i hotellets bokhylla, så det kommer iaf inte med hem igen. På måndagmorgon går jag igenom allt och stänger väskan, sen drar vi!

Hur packar du?

4 svar på ”Hur packar ni?

  1. Jag köpte packkuber på Rusta förra året, för att jag alltid får en sån sjuk oordning i min väska 😀
    Men med hjälp av kuberna, så lyckas jag hålla ordning i min väska i en hel vecka :=

  2. Har också packkuber från Rusta, inte dumt (använder också en billig resväska från samma butik, vilken visade sig vara otroligt stryktålig). Packar annars på samma sätt som dig, bortsett från att den tjocka packen med böcker numera ersatts av en läsplatta.

    1. Smart!
      Jag har försökt läsa på platta, men tycker inte om det tyvärr. Det hade onekligen varit lättare på alla sätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *