Hur tänker jag?

Hur tänker jag?

Jag har förklarat mina tankar kring betalda reklaminlägg och samarbeten förr, men gör det igen efter att ha fått en kommentar med frågan. Så här tänker jag:

Det är alltid en balansgång när det gäller samarbeten och mycket handlar om pengar, men inte allt! Jag har egentligen ingen inkomst förutom det lilla jag tjänar genom bloggen, så självklart är jag glad för det lilla som kommer in. Men jag gör inte vad som helst för pengar.

Jag har alltid var restriktiv med att skriva om bla lån och spel, men ibland blir det så ändå. När det gäller de här två ämnena brukar jag sätta upp ganska höga krav för samarbete, självklart kräver jag att man ska följa lagen och skriva tydligt att det är ett samarbete – redan där brukar företagen dra öronen åt sej. Jag sätter också en högre prislapp och gör ingen mer reklam för inlägget, alltså ingen push på facebook för just det inlägget.

Mina krav brukar göra att det inte blir något samarbete, men när de ändå går med på allt jag kräver efter ett antal tidsödande mail – ja, då är det försåts svårt att dra sej ur. Då tänker jag att eftersom det står överst att det är ett samarbete så fattar mina fina läsare att det är just reklam. Det behöver alltså inte vara överensstämmande med mina egna åsikter. När det däremot är något jag gillar så skriver jag det tydligt också, typ: ”Ja, detta är reklam men jag gillar det och tycker det är viktigt” eller något liknande. Som tex när jag skrivit om testamenten och nu senast om tandvårdspengen.

Jag har svårt för både snabba lån och spel och detta har jag också skrivit om flera gånger. Jag är själv väldigt restriktiv med att ta lån, har det bara på min bostad. Och jag har aldrig ens testat att spela onlinespel. Däremot tycker jag att helt vanlig bingo är kul – alltså där man sitter i en hall eller bil tillsammans med andra och spelar och intäkterna går till det lokala föreningslivet. Däremot kan man ju alltid spåna om vad man skulle göra om man vann riktigt mycket pengar, vilket jag oftast gör om jag någon gång skriver ett sånt inlägg. Då handlar det inte om spelet utan vilken välgörenhet man skulle kunna bidra till om pengarna fanns.

Som sagt; det är en balansgång och jag tror att ni som följt mej länge förstår att även jag behöver mat på bordet ibland och att detta är min inkomst. Moraliskt försvarbart eller ej. Men: jag försöker alltså att inte ha inlägg om spel eller lån – men ibland blir det så ändå. För att företagen helt enkelt går med på mina krav och det då är svårt att dra sej ur. Och jag skriver ALLTID när det är ett samarbete, det kan ni lita på!

Med hopp om er förståelse.

2 svar på ”Hur tänker jag?

  1. Förstår att du behöver mat på bordet. Och att samarbetsmärka inlägg som man får betalt för är en självklarhet det är väl ”lag” på det så man inte blir fälld, nu pågår många utredningar av bloggare att inlägg är korrekt märkta vid samarbeten och att alla gåvor som kommer tas upp som inkomst.

    Önskar dig en härlig helg !

  2. Du är arbetsam och duktig och vad jag förstår följer lagar och föreskrifter!
    Dock undrar jag, tjänar du inget på den tidning som du är redaktör för?
    En hel del förmåner ingår väl och det är jag övertygad om att du tar upp som inkomst.
    Hoppas du har en härlig helg! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *