Instagramlektion med VD´n på Dom Perignon

Instagramlektion med VD´n på Dom Perignon

Jag vet inte varför jag inte berättat om detta tidigare, det har väl bara fallit bort helt enkelt… igår blev jag iaf påmind om min lunch med VD´n Nick på Dom Perignon som blev en kurs i instagram som nog ingen av oss kommer att glömma  🙂

Detta är nästan ett år sedan, jag hade precis kommit hem från Kroatien och hade häcken full. Jag kom med andan i halsen, alldeles för sent (pga trasslande pendeltåg) till lunchen på Operaterrassen och kände mej såååå dum. När man kommer sist och alla redan sitter till bords så tittar man sej runt för att leta reda på den sista lediga platsen. En man reser sej upp, drar ut stolen brevid sej och bjuder mej att sitta ner. Vi presenterar oss och han säger att han heter Nick och är CEO för Dom Perignon, jaha… här kommer jag stressad som en galning, på lätt dåligt humör och nu måste jag alltså vara extra trevlig hela lunchen eftersom jag har VD´n till bordet. Så typiskt mej!

Det tar max fem minuter innan alla runt bordet sitter med sina telefoner och lägger upp bilder på instagram. Jag törs inte riktigt eftersom jag har just Nick brevid mej, men så börjar han prata om fenomenet instagram och hur folk tjatat på honom att starta ett konto. Han inser ju själv att han som VD för ett så stor företag borde ha det och har inget alls emot det egentligen  – han har bara inte kommit till skott. Jag tittar på honom och säger ”Lets do it!” Han tittar på mej och flinar och kastar sedan över sin telefon till mej ”Alright, lets do it!” Där sitter jag alltså med hans telefon och laddar ner instagram och startar hans konto medan han presenterar sej och dryckerna (anledningen till att han är i Sverige) för de inbjudna lunchgästerna/media. Resten av lunchen går åt till att lära honom att lägga upp bilder, hashtaggs och allt annat som hör till instagram.

Det blev en minst sagt annorlunda lunch och jag kan numera ha med i min CV att jag håller instagramkurser för företagsledare. Nick kommer aldrig att glömma mej, det är iaf ett som är säkert  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *