Inte bara jobb…

Inte bara jobb…

Allt man gör utanför hemmet behöver ju inte vara avlönat arbete. Jag har förutom mitt arbete på Viktväktarna en del andra uppdrag, mer eller mindre oavlönade. Som engagerad inom politiken har jag fått förtroendet att sitta som nämndeman i Länsrätten. Ett uppdrag som jag tar på fullaste allvar, men egentligen inte tycker om. Förra mandatperioden var jag i Tingsrätten, där trivdes jag superbt! Man får hela 500 kr i ersättning för en heldag, inte mycket med tanke på det ansvar man faktiskt har.

Jag har också ett uppdrag som kontaktperson, vilket jag sätter otroligt stort värde på. Båda mina ”kontaktbarn” har Aspergers syndrom, men är otroligt olika. Detta får jag betalt för, men hade gjort det helt gratis också! Vi går och fikar, shoppar, äter lunch, går promenader osv. Inget särskilt betungande, bara trevligt!

Jag sitter som ordförande i en lokalavdelning för Astma & Allergiförbundet. Ett viktigt uppdrag som jag haft några år nu. Det har varit kul och lärorikt, men nu är jag redo att lämna över till någon annan som brinner för frågorna. Men det är inte lätt att hitta någon som vill/orkar/kan engagera sej. Trots att jag har drygt 200 medlemmar, verkar det omöjligt att hitta någon. Jag slutar inte för att det är tråkigt, nä… jag brinner helt enkelt inte lika mycket längre. Jag vill engagera mej i andra frågor som numera ligger mej närmare.

Så även om jag ”bara” jobbar tre dagar i veckan, så har jag fullt upp. Lite då och då är jag med och fixar nån gala för något ämne. Har under flera år varit med och fixat med Rädda Barnens ”Bara-Barn”-galor. Ibland ringer någon och vill att jag ska dra i en tråd här eller där och då gör jag det. Sånt är bara kul och blir lite omväxling för stunden.

Ni vet väl att det finns en organisation för alla som vill jobba som volontärer? Den heter Volontärbyrån och funkar jättebra. Man går in på webb-sidan och anmäler sitt intresse och sen får man förslag om olika uppgifter. En enkelt och roligt sätt både att engagera sej och hitta nya bekanta. Man får inget betalt, men det behöver man väl inte alltid få?

Det bästa i livet är gratis… eller?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *