Värsta dagen på året

Värsta dagen på året

Imorrn är det den 14 Juli. Vet ni vad det är för speciellt med den dagen? Jo, Kronprinsessan fyller år… och bor man i större delen av Sverige så märker man bara av det genom nyheterna. Men bor man på Öland (eller vistas där), märker man det desto mer…

Jag brukar undvika att åka söderut just den dagen. Det går helt enkelt inte att ta sej fram i trafiken under vissa klockslag. För två år sedan var jag tvungen att åka till just Borgholm, ingen hit… Jag skulle möta upp min pappa på flygfältet i Borgholm, han hade kört ner Damernas Världs hovfotograf och ville träffa mej och ungarna. Det gick smidigare än väntat att ta sej dit och både reporter som väntade på fotografen och fotografen him self visade sej vara himla trevliga, så det var iofs skoj ändå.

Förra året rörde vi oss inte ur fläcken. Då var vi kvar i vårt hus i lilla Löttorp och flyttade oss inte en millimeter. I år är det värre, eller också inte… Vi åker nämligen ner imorrn, den 14 Juli. Hur smart är det då? Nu kommer vi iofs att åka på kvällen, så det offentliga firandet är klart när vi passerar Borgholm. Men det kommer säkert vara en hel del trafik och poliser. Har det varit en lugn tillställning så kommer det att gå smidigt, men har det hänt något (som för några år sedan) då är poliserna på helspänn och stoppar allt som rör sej. Nu åker vi iofs åt ”rätt” håll, norrut. De flesta andra åker söderut, tillbaka till fastlandet.

Så håll nu tummarna för att trafiken är gles och polisen snäll imorrn kväll, på Ölands egen Nationaldag.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.