Inte råd med semester?

Inte råd med semester?

Hur ser det ut i din börs? Finns det plats för något miljöombyte så här i semestertider? Det finns en del, särskilt ensamstående med barn, som inte har råd att ”resa” på semester. Det kan jag förstå. Men måste man verkligen RESA för att ha semester?
 
När jag hade det som sämst ställt, ensamstående och sjukskriven, kunde jag ändå göra kul grejer med barnen som inte kostade så mycket. Jag har tack o lov hela tiden haft bil, men även om man inte har det så finns det ju alternativ. Cykel har nästan alla, eller kan låna, så även tält. Då är det väl bara att packa matsäck och ge sej ut med tält några dagar, det kostar ju nästan inget alls.
 
Jag ville vara borta lite längre och mailade alla jag mer eller mindre känner, gamla bekanta och folk jag ”träffat” på olika forum på internet. Jag frågade om vi kunde stanna en natt eller två och lyckade på det sättet åka runt hela södra Sverige 1998, utan att betala en enda övernattning. Jag gjorde om äventyret men i norra Sverige sommaren 2004, men då fick vi betala för EN natt på en camping.
 
Att vi dessutom träffat mängder av trevliga människor och fått nya vänner är ju en stor bonus. Å allt kostade bara bensinpengar och mat (som man ju ändå ska ha…). En å annan vinflaska som gåva hade vi med oss hemifrån. Självklart är vårt hem öppet för den som har vägarna förbi oss.
 
Så visst går det att fixa sej en billig semester.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.